Zondag 9 december 12.00 uur, Koffieconcert met André van den Boogaart, Film & Concert in De Prinsenhof Best.

Over zijn leven werd door Joost van der Wiel een filmdocumentaire gemaakt die op het afgelopen Nederlandse filmfestival in Utrecht in première ging. Van den Boogaart is de verpersoonlijking van de (nieuwe) Nederlandse blues en hij benadert dat repertoire vanuit een grote vrijheid.

Over zijn leven werd door Joost van der Wiel een filmdocumentaire gemaakt die op het afgelopen Nederlandse filmfestival in Utrecht in première ging. Van den Boogaart is de verpersoonlijking van de (nieuwe) Nederlandse blues en hij benadert dat repertoire vanuit een grote vrijheid. In deze voorstelling wordt voor de pauze de film vertoond (30 minuten) en na de pauze is er een concert van André van den Boogaart Band (minimaal 60 minuten).

André van den Boogaart. (1970, Baarle Nassau) Mijn hart weer op weg naar huis, schaamteloos is mijn accent (foto Kim Vreys)
“Ik schrijf liedjes omdat het moet en ik zing ze omdat ik dat fijn vind”.
De titel van mijn eerste soloplaat “Met modder in mijn bloed” slaat op mijn afkomst en op hoe ik in het leven sta. De ploegen van mijn familie voren en voorden zich een weg door de Brabantse modder en dat als sinds honderden jaren. Verder kies ik nooit voor het gemakkelijke pad maar kies ik vaak voor de modderige paden in het leven, maar wel met de borst vooruit en de ziel bloot. Ruw maar gevoelig, direct met finesse, grenzeloos maar geaard vertel ik mijn verhaal. Mijn verhaal gaat over liefde, dood en passie die samen het leven vieren. De toekomst en het verleden dansen de tango met elkaar. Mijn liedjes zijn in eerste instantie niet geschreven in de hoop dat iemand ze mooi vindt, maar omdat de noodzaak om dingen van mij af te schrijven er nu eenmaal is. Daarnaast hoop ik natuurlijk wel dat iedereen ze mooi vindt. Het zijn liedjes over bier, zweet, ruig en harde muziek de roes, de roep, onbeheerst en laaiend publiek.
In de documentaire Het Kind is Groot duikt filmmaker Joost van der Wiel het vrije leven in van André van den Boogaart. Hij volgt de muzikant een jaar lang en komt te midden van de Brabantse blues vooral zichzelf tegen. Het resultaat is een persoonlijke en emotionele zoektocht naar vrijheid, liefde en vriendschap, die de kijker van de maïsvelden in Noord Brabant naar de meest obscure kroegen in de Amerikaanse stad New Orleans brengt. Voor meer informatie over de film: www.hetkindisgroot.nl.

Prinsenhof Zalencentrum, Hoofdstraat 43, 5683AC Best.
Koffieconcerten beginnen altijd om 12.00 uur en duren tot ongeveer 14.00 uur.
Kaartjes kosten € 2,50 per persoon. Het is aan te raden om ruim voor aanvang van een Concert kaartjes te kopen bij V.V.V. agentschap in Bibliotheek Best. Raadhuisplein 32, 5683EA Best.
Telefoon: 0499-372609 www.prinsenhofbest.nl www.cultuurpassie.blogspot.com
www.cultuurpassie.nl