Zomer Kindervoorstellingen in het Joe Mann natuurtheater, Best 2010

Zondag 25 juli 14.30 uur De Ballonnenboogiewoogie door Warboel muziektheater (www.warboel.nl) Warboel (Sander Berendsen) speelt de voorstelling: ‘Ballonnenboogiewoogie’ Sander speelt, samen met de kinderen, de sterren van de hemel! Ze maken muziek met flessen, spelen het grote ‘billenballonnenspel’ en hopen in het ´guinness book of records´ te komen door de grote hoeveelheid bellen die er, tijdens de voorstellingen, door de kinderen worden geblazen!

Zondag 25 juli 14.30 uur De Ballonnenboogiewoogie door Warboel muziektheater (www.warboel.nl) Warboel (Sander Berendsen) speelt de voorstelling: ‘Ballonnenboogiewoogie’ Sander speelt, samen met de kinderen, de sterren van de hemel! Ze maken muziek met flessen, spelen het grote ‘billenballonnenspel’ en hopen in het ´guinness book of records´ te komen door de grote hoeveelheid bellen die er, tijdens de voorstellingen, door de kinderen worden geblazen! Het kan dan soms een WARBOEL zijn, tussen Sander en de kinderen ontstaat er zeker geen spraakverwarring! Warboel stond eerder in het voorprogramma van bekende artiesten als DJUMBO, MONIQUE SMIT, HANS KAZAN en CHIPZ en was o.a. te zien op grote festivals als de Zwarte Cross en de wereld down syndroomdag.
Kinderen vanaf 4 jaar

Dinsdag 27 juli 14.30 uur DE GROENE PLANEET presentatie door Ignace Crombé
(www.jgevents.be)
Educatieve kindershow rond het thema ‘de natuur’.
Deze show heeft als doelgroep kinderen van 4 t/m 12 jaar, dus zowel uit kleuter- als lager onderwijs.
De kinderen worden evenwaardig in twee ploegen verdeeld, die tegen mekaar spelen. Ze worden daadwerkelijk bij de show betrokken. Er worden 10 spelletjes gespeeld in een prachtig decor, met professioneel spelmateriaal en hedendaagse muziek.
De thema’s zijn educatief, zodat de kinderen ook iets bijleren.
Kinderen vanaf 4 jaar

Dinsdag 3 augustus 14.30 uur Dunne Deur en Knuppo, Acrobatiek Theater door Doublee (www.doublee.nl)
Dunne Deur en Knuppo
zijn twee onvergetelijke komische acrobaten, die het overal heel gezellig willen maken. Knuppo wil niets liever doen dan de Dunne Deur foppen en streken uithalen. Tot grote pret van de kinderen ontstaat daardoor de ene na de andere gekke situatie. Elk probleempje denken ze eerst zelf op te kunnen lossen, maar hulp uit het publiek blijkt onontbeerlijk te zijn Door de combinatie van clownerie, cascade-acrobatiek en theater.
Kinderen vanaf 4 jaar

Dinsdag 10 augustus Rat van Avontuur door t’Optatertheater
(www.optatertheater.nl)
Wekenlang heb je ernaar uitgekeken. Eindelijk is het dan zover. Het is kermis. Dus het is feest. Je extra zakgeld brandt in je hand. Bij iedere stap duizel je van de mogelijkheden.
Wat zal je doen? AALTIJD PRIJS! SPELENISWINNENN Ga je grabbelen?
SSSPANNINGGG ENNN SSSENSSSATIEEEE LAAAAATSTE RRRRONDE! Laat je in plaats van de rommel op je kamer jezelf een keertje rondslingeren in de Centrifuge? Wat is kiezen toch moeilijk.
Broer en Zus Graat en Harmien vinden het ook niet gemakkelijk. Daarom proberen ze alles. En het is allemaal leuk. Alleen het spookhuis, daar vinden ze echt niks aan. Flauwe nep spinnenwebben. En dan mag je nog niet eens het karretje uit tijdens de rit… Dus wel! Achteraf snappen ze het wel waarom je er niet uit mag. In het binnenste van de kermis gebeuren namelijk adembenemende dingen.
Bijna niemand weet dat daar een Suikerspin van suiker suikerspinnen spint. De baas van het hele spul is een reuze Rat die voor het Spookhuis mensen en kinderen vangt.
Graat en Harmien geloofden het eerst ook niet, totdat zij zelf ineens veranderden in schietschijven voor de Schiettent. Hoe weten ze zich hier weer uit te redden? Na een voorstelling Rat van Avontuur is kermis nooit meer hetzelfde.
Kinderen vanaf 4 jaar

Dinsdag 17 augustus De Reiziger door Theaterfiets (www.theaterfiets.nl)
De Reiziger vertelt het verhaal van een verwende prins. Zijn vader, koning van een rijk land, stuurt zijn zoon op reis, om voor koning te leren. Hij moet leren van de aarde, het water, de lucht en het vuur. Dolf speelt de prins. Hij gaat op reis. Hij is lui en kiest voor de makkelijkste weg. Maar het publiek pikt dat niet en stuurt hem aan. Sommigen kinderen spelen mee en wijzen hem de weg. Ze helpen hem. Op zijn reis naar de aarde ontdekt de prins dat je met een kroon nog geen koning bent en dat water de bron van alle leven is. Na zijn ontmoeting met een vogel, bedenkt hij een list om een prinses te misleiden. Op zijn vlucht naar het kasteel van de prinses, valt de vogel uit de lucht. Hij beweegt niet meer. Is de vogel dood? De prins weet het niet meer. Hij ziet vlammen. De dood en het vuur. Dit moet het einde zijn. Maar dan gebeurt er een wonder. Uit het niets komt zijn vader op. Hij troost en wijst zijn zoon de weg.
Kinderen vanaf 4 jaar

Dinsdag 24 augustus De troon van de Koningin theaterstichting Jozefien:
Mario van Erp en Annie Crépin (www.josefien.nl)
De troon van de Koningin is ontzettend mooi. Comfortabel en zéér speciaal!
De Koningin houdt van haar troon. Niemand mag er aankomen, laat staan er op te gaan zitten! De troon is van haar en alléén van haar!
De Koningin peinst er dan ook niet over haar troon te verlaten. Eten, drinken en slapen doet ze op haar troon en daarom heeft ze Moeli in dienst als ober.
Moeli, ietwat onhandig, verzorgt de Koningin. Hij brengt eten, drinken, zingt liedjes en vertelt verhaaltjes voor het slapen gaan.
Zo vertelt Moeli, die ook wel een troon zou willen hebben, op een dag het verhaal over een draak. De draak nadert het paleis en heeft het gemunt op de troon van de Koningin!
De Koningin wil echter niets van draken weten. Draken bestaan niet. Tot op een dag…?
‘De Troon van de Koningin’ is voor iedereen Humoristisch en muzikaal!
Kinderen vanaf 4 jaar

Dinsdag 31 augustus Goochelaar Milan Peeters (www.milanpeeters.nl)
Deze interactieve voorstelling zal een uur duren en het jeugdige publiek wordt er op een enthousiaste en energieke manier bij betrokken. Samen worden er spreuken bedacht, voorwerpen weggetoverd en gezwaaid met stokken die een eigen wil lijken te hebben. Er wordt gegoocheld met doeken, een groot ballonnenbeest en toverballen. De samenwerking met de kinderen staat voorop!
Een aantal van hen zullen naar voren worden gevraagd om Milan te assisteren bij het vertonen van bijzonder moeilijke trucs. Om ze daarvoor te bedanken krijgen ze van hem een mooie, gemodelleerde ballon. Aan het einde van de voorstelling wordt er voor iedereen iets lekkers ‘getoverd’!
Kinderen vanaf 4 jaar

www.cultuurpassie.nl www.cultuurpassie.blogspot.com
Kaartjes kopen, tot s’maandags voor de voorstelling bij
V.V.V. agentschap Best Oranjestraat 12, 5682CC Best, telefoon: 0499-374177.
En aan de Kassa van het Joe Mann natuurtheater, Kaartjes kosten € 2,50 per persoon