Nieuwe fietsbrug over het Eindhovensch Kanaal

Over het Eindhovensch Kanaal wordt een nieuwe innovatieve fietsbrug gelegd, bedoeld om het fietsforenzen tussen Geldrop en Eindhoven te stimuleren. Maar van waar naar waar gaat deze brug dan precies?


Over het Eindhovensch Kanaal wordt een nieuwe innovatieve fietsbrug gelegd, bedoeld om het fietsforenzen tussen Geldrop en Eindhoven te stimuleren. Maar van waar naar waar gaat deze brug dan precies?

www.eindhoven.nl/artikelen/Innovatieve-Ultrabrug-over-Eindhovens-Kanaal.htm

Het fietspad ligt aan de zuidkant, ingeklemd tussen het terrein van de DAF en het kanaal. Pas bij de rondweg heeft het aansluiting op andere infrastructuur. De beoogde plaats, bij roeivereniging Thêta, geeft ontsluiting richting Tongelre. Weliswaar liggen er aan de noordzijde van het kanaal daar wel enkele bedrijven, maar dat is geen grootschalig bedrijventerrein. De kans dat iemand in Geldrop woont en precies daar werkt lijkt me vrij klein. En Geldropse forenzen die verderop in de stad werken kunnen gewoon bij de rondweg afslaan.
Voor forenzen uit Eindhoven richting Geldrop geldt eigenlijk hetzelfde: je hebt er alleen wat aan als je in Tongelre vlak boven het kanaal woont (Doornakkers).

Maar denk eens mee over het volgende: waarom geen fietsbrug tussen de Gabriël Metsulaan en de Tenierslaan? Mijns inziens kan dit een belangrijke noord-zuid fietsverbinding vormen tussen Stratum en Tongelre. Zowel de Gabriël Metsulaan als de Tenierslaan zijn brede doorvoerwegen; ooit stond hier zelfs een extra ring gepland.
Zelf heb ik 25 jaar in Stratum gewoond, en moest ik voor mijn boodschappen bij winkels in de kanaalzone (zowel noord als zuid) altijd omrijden via de rondweg of de Tongelrese straat, terwijl ik over een fietsbrug dáár heel simpel over zou kunnen steken. Nu woon ik in Tongelre en ik rij nog steeds om…

… of ben ik de enige?

Een reactie

  • vnkessel

    Irisbuurt
    De bewoners in de Irisbuurt waren tegen een fietsbrug bij Praxis vanwege Novadic aan de noordkant van het kanaal. Er zou dan immers een invasie kunnen volgen van daklozen die naar de Irisbuurt trekken en daar problemen kunnen veroorzaken.

    Dankzij deze bezwaren moeten we nog dagelijks omfietsen en de drukke Tongelresestraat oversteken als we die kant naar Stratum willen (of omgekeerd).
    Het is dit soort ‘democratie’ waar de politiek graag voor door de knieën gaat. En dus komt er wel die andere geplande brug die geen enkel nut heeft, alleen maar omdat ze is ingepland door enkele ambtenaren.