Koffieconcert zondag 9 oktober met BOOZ in de Prinsenhof Best

BEEZ: lekker anders. Vele liedjes ontsproten uit het muzikale brein van Gerard de Graaf waren nog op de plank blijven liggen na een periode met Lenny Kuhr waarbij hij speelde en voor wie hij componeerde. Zonde om te laten liggen, vond het drietal, dat elkaar ontmoette in de Eindhovense muziekwereld: zangeres Anek Man, op jonge leeftijd begonnen en nooit opgehouden met zingen, bassist Luud uit de muzikale Ector familie en pianist Gerard de Graaf startten de band BEEZ op, om vooral eigen(wijze) liedjes te schrijven. En dat het eigenwijs is, is duidelijk want de muziek laat zich niet in een hokje plaatsen.

BEEZ: lekker anders. Vele liedjes ontsproten uit het muzikale brein van Gerard de Graaf waren nog op de plank blijven liggen na een periode met Lenny Kuhr waarbij hij speelde en voor wie hij componeerde. Zonde om te laten liggen, vond het drietal, dat elkaar ontmoette in de Eindhovense muziekwereld: zangeres Anek Man, op jonge leeftijd begonnen en nooit opgehouden met zingen, bassist Luud uit de muzikale Ector familie en pianist Gerard de Graaf startten de band BEEZ op, om vooral eigen(wijze) liedjes te schrijven. En dat het eigenwijs is, is duidelijk want de muziek laat zich niet in een hokje plaatsen. Gek op noten, harmonieën, muziek waar iets te beleven valt en niet verveelt, is het motto. BEEZ is divers: pink een traantje weg bij een ballade, swing op een jazzy nummer, dein op Keltische melodieën, lach bij het circus of wals op een franse chanson. Bij BEEZ komt het allemaal aan je voorbij. De liedjes liggen lekker in het gehoor en zitten ook kunstig en vernuftig in elkaar en zijn doorspekt met een dosis humor. Inmiddels uitgegroeid tot zes man, speelt de band al enige jaartjes en ontwikkelt een geheel eigen stijl met een geheel eigen geluid. Violist Makkie Shimakawa en saxofoniste Carolien Romers dragen bij tot het aparte geluid, waar soms de viool swingt en scheurt in combinatie met de sax. Willem Deenen weet met percussie of steviger werk op de drums de juiste ’toon’ aan te slaan. BEEZ speelt op diverse podia, festivals, evenementen, theaters en cafés. Laat u verrassen en geniet van BEEZ.

Prinsenhof Zalencentrum, Hoofdstraat 43, 5683AC Best.Koffieconcerten beginnen altijd om 12.00 uur en duren tot ongeveer 14.00 uur.Het is aan te raden om ruim voor aanvang van een Concert kaartjes te kopen bij V.V.V. agentschap Best Oranjestraat 12, 5682CC Best, telefoon: 0499-374177.Kaartjes kosten € 2,50 per persoon. www.beezbeez.nl www.cultuurpassie.nl
www.cultuurpassie.blogspot.com www.prinsenhofbest.nl