Koffieconcert zondag 12 september 12.00 uur, Prinsenhof Best, met TRIO C TOT DE DERDE.

De drie jonge musici Carel den Hertog (viool), Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet) vormen samen Trio C tot de derde. Ze laten zich inspireren door klezmer, balkan- en zigeunermuziek. Door hun ontembare drang tot improviseren geven ze traditionele melodieën vaak bijzondere en onverwachte wendingen en creëren ze een uniek geluid.

De drie jonge musici Carel den Hertog (viool), Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet) vormen samen Trio C tot de derde. Ze laten zich inspireren door klezmer, balkan- en zigeunermuziek. Door hun ontembare drang tot improviseren geven ze traditionele melodieën vaak bijzondere en onverwachte wendingen en creëren ze een uniek geluid. Al improviserend spelen de jongens niet alleen met elkaar, maar ook naar elkaar, door op speelse wijze elkaar muzikaal uit te dagen en te verleiden tot virtuositeit en lyrisch spel. Hun muziek geeft uitdrukking aan zowel euforische vrolijkheid als intens verdriet, en leent zich zodoende voor dansen, maar ook voor dromen. Spelen doen ze overigens overal; verjaardagsfeesten en bruiloften, herdenkingsbijeenkomsten en begrafenissen, theaters, kerken, festivals, in rokerige cafés en straten over de hele wereld.

Sinds het bestaan van ons trio componeert Caspar zo nu en dan een nummer voor onze bezetting. Die eigen composities vormen nu de basis voor ons nieuwe programma “in C”, waarbij de C niet alleen staat voor onze namen of onze lievelingstoonsoort, maar ook voor de titels van de eigen Composities (C1,C2,C3….C16…etc.), de Creativiteit die blijkbaar niet in die titels is gaan zitten maar wel in de muziek, de Chemie tussen ons drietjes, de muzikale Conversatie tijdens het spel, onze Charme, de Chaos versus Controle, de Complexiteit, Con brio, Con fuoco, Con spirito! Ach, oordeelt u zelf…

Prinsenhof Zalencentrum, Hoofdstraat 43, 5683 AC Best.
Koffieconcerten beginnen altijd om 12.00 uur en duren tot ongeveer 14.00 uur.
Het is aan te raden om ruim voor aanvang van een Concert kaartjes te kopen bij
V.V.V. agentschap Best Oranjestraat 12, 5682CC Best, telefoon: 0499-374177.
Kaartjes kosten € 2,50 per persoon.