Koffieconcert met Maria Fernandes en Os Solitarios, 6 mei 12.00 uur Prinsenhof Best

Het bijzondere aan deze Nederlandse zangeres is dat zij met haar fado mensen diep weet te raken . Die gave heeft er menigmaal voor gezorgd dat tijdens haar reizen door Portugal het (Portugese) publiek niet wilde geloven dat zij niet-Portugees is.

Het bijzondere aan deze Nederlandse zangeres is dat zij met haar fado mensen diep weet te raken . Die gave heeft er menigmaal voor gezorgd dat tijdens haar reizen door Portugal het (Portugese) publiek niet wilde geloven dat zij niet-Portugees is. Maria Fernandes wordt begeleid door drie professionele musici die hun ruime ervaring met fadomuziek hebben gebundeld in het ensemble Os Solitarios. Deze begeleiding bestaat uit Jeroen Becx (Portugese gitaar), Hans van Gelderen (gitaar) en Remus Aussen (contrabas/basgitaar). Maria is geboren in Alphen a/d Rijn en is 31 jaar. Nadat zij in 2000 de zangopleiding – Academie voor Lichte Muziek – heeft afgerond besluit zij in 2001 haar koffer te pakken om een muzikale ontdekkingsreis door Portugal te maken. Naast het bestaande repertoire van diverse Portugese artiesten, zingt Maria Fernandes ook haar eigen fado’s.

Prinsenhof Zalencentrum, Hoofdstraat 43, 5683AC Best.
Reserveren en Kaartverkoop aan de Kassa of via V.V.V. agentschap Best 0499-374177 Toegang € 2,50 www.mariafernandes.nl www.cultuurpassie.nl