Koffieconcert met Geert Chatrou, Cor Mutsers, Chelsea Foreman en gitarist Boudewijn Willems zondag 31 augustus in Het Tejaterke

Cor Mutsers speelt gitaar, dat doet hij al sinds zijn achtste jaar. Nou is hij niet de enige gitarist die al een tijdje speelt, maar er zijn er maar weinig die kunnen zeggen dat ze met Ilse DeLange, Gerard van Maasakkers, Kane en talloze anderen speelden. En al meer dan tien jaar succesvol touren met Lenny Kuhr.

Cor Mutsers speelt gitaar, dat doet hij al sinds zijn achtste jaar. Nou is hij niet de enige gitarist die al een tijdje speelt, maar er zijn er maar weinig die kunnen zeggen dat ze met Ilse DeLange, Gerard van Maasakkers, Kane en talloze anderen speelden. En al meer dan tien jaar succesvol touren met Lenny Kuhr.
Hij is een veel gevraagd gitarist en producent, en werkte mee aan cd’s van bovengenoemde artiesten.
Maar speelde ook met veel succes mee op albums van bijv. Toon Hermans, Mexico Lindo en Gé Reinders maar ook Jose Carreras!
Cor op het podium is een feest voor oog en oor, zijn beleving en muzikaliteit, dat zie je, dat voel je!
Geert Chatrou is drievoudig wereldkampioen kunstfluiten. Hij fluit al sinds hij in de wieg lag.
Sinds 2004 heeft hij op vele podia gestaan over de gehele wereld. Van Tokyo tot Boston en van Helsinki tot Berlijn. Met kamer- en symfonie orkesten, met jazz combo’s en strijkkwartetten.
Geert soleerde en maakte opnamen met o.a. het Metropole Orkest en het WDR sinfonieorchester uit Keulen, was gastsolist bij vele orkesten waaronder het Brabants Orkest, de Anhaltische philharmonie Dessau en sinfonieorchester Kiel. Verder was hij reeds tweemaal te gast op de Gendarmenplatz in Berlijn om te soleren tijdens de Classic Open Air aldaar.
Bij ieder optreden probeert Geert te verbazen en te ontroeren. Behalve zijn talent om mooi en virtuoos te fluiten, heeft hij een gedegen muzikale achtergrond en een prima gevoel voor toon en ritme. Zijn mogelijkheden en virtuositeit doet niet onder voor die van menig fluittist.
Cor en Geert kennen elkaar al heel lang. Na verschillende projectjes links en rechts in de afgelopen tien jaar besloten ze in 2013 samen een programma te gaan samenstellen. Met als motto, ‘te leuk om het niet te doen’.
Ze hebben ’n gemeenschappelijke interesse in diverse muziekstijlen en willen zich niet beperken tot één bepaalde stijl. Het repertoire bestaat dan ook uit verschillende composities binnen pop- en volksmuziek, maar ook standards uit de jazz en klassieke muziek horen daarbij.
Favoriete componisten zijn o.a.: J.S. Bach, F. Zappa, M.D. Pujol.
Voor meer info zie: www.geertchatrou.com en www.cormutsers.nl

Chelsea Foreman en gitarist Boudewijn Willems
In 2008 ontmoetten zangeres Chelsea Foreman en gitarist Boudewijn Willems elkaar op de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, en er ontstond een hechte vriendschap. Ze besloten in 2010, met een enorme klik als muzikale basis, om samen verder te gaan. Ze begonnen met het schrijven van eigen werk en de spontane Chelsea en de meer bedachtzame Boudewijn, bleken een perfecte aanvulling op elkaar te zijn. Zo ontstond het verhaal van ‘Chelsea en Boudewijn’.
Dit Singer-Songwriter duo, met een mix van Engelse en Brabantse roots, heeft al op vele podia gestaan waarbij ze keer op keer weer een mooie herinnering achterlieten bij hun publiek. Dit was ook zeker het geval tijdens het voorprogramma van de Australische gitarist Tommy Emanuel in Rietberg Duitsland, een van hun meest succesvolle optredens.
De invloeden van artiesten als Neil Young, John Mayer, Alison Krauss en Norah Jones, wiens platen grijsgedraaid zijn op hun studentenkamers, zijn subtiel terug te horen in hun muziek. De eigen stijl, die je zou kunnen definiëren als akoestische popmuziek met een vleugje chemie, voelt als een warme, sfeervolle huiskamer met een kop thee of een goed glas wijn.
In het voorjaar van 2014 hebben ze hun eerste plaat opgenomen in de top studio van Trypoul recording sudios te Neerkant (NL), waarbij ze mochten samenwerken met grote namen als Cor Mutsers (gitarist Ilse Delange en Lenny Kuhr) en Pat Bergenson (USA). Deze cd is opgenomen op een oude bandenrecorder en daarmee staken ze hun nummers in een vertrouwd analoog jaren 70’ jasje. Op 13 april 2014 was de release van hun eerste single ‘So Lonely’ en hun debuutalbum genaamd ‘Fairy Tale Waltz’ zal in het najaar van 2014 uitkomen.
Dit duo, waar mogelijk versterkt door hun vaste band met Victor Weigand (toetsen), Pim Walter (bas), Tom Nieuwenhuijse (drums), Len David ((slide) gitaar) en Reggy van Bakel (percussie), zal vanaf het najaar van 2014 veel te zien zijn op de Nederlandse podia.

HET TEJATERKE, Max de Bossustraat 3, 5684CH, Best. Koffieconcerten beginnen altijd om 12.00 uur Kaartjes kosten € 2,50 per persoon. Het is aan te raden om ruim voor aanvang van een Concert kaartjes te reserveren alleen per mail: cultuurpassie@onsbrabantnet.nl en aan de kassa. www.cultuurpassie.blogspot.com www.cultuurpassie.nl
.