Koffieconcert 22 april met Trio A Media Voz, In de Prinsenhof Best.

Zuid-Amerikaanse muziek uit met name Argentinië, Cuba en Venezuela, gebracht door drie vrouwen die met hart en ziel hun instrument bespelen. Een overigens wel heel bijzondere combinatie van muziekinstrumenten: Een harp, een contrabas, een gitaar, En… drie stemmen.

Zuid-Amerikaanse muziek uit met name Argentinië, Cuba en Venezuela, gebracht door drie vrouwen die met hart en ziel hun instrument bespelen. Een overigens wel heel bijzondere combinatie van muziekinstrumenten: Een harp, een contrabas, een gitaar, En… drie stemmen.
Zij zingen ook nog eens alle drie, zowel solistisch als meerstemmig.
Een prachtige combinatie met warme klanken waar het hart door geraakt wordt.
Rustig, hartstochtelijk, ontroerend, met een zweempje melancholie, maar ook opzwepend.

A Media Voz (met gedempte stem) is een initiatief van:

Zangeres, harpiste Jopie Jonkers, een muzikante die al jarenlang actief is op het gebied van Zuid-Amerikaanse muziek. Na haar eerste muzikale stappen in de Ierse volksmuziek en het Franse Chanson, werd zij al gauw betoverd door de rijkdom van de Zuid-Amerikaanse muziek.
Rijkdom op het gebied van zowel ritmiek als melodieën en niet te vergetende rijkdom van de prachtige teksten van de liederen, pure poëzie. Zij studeerde zang, lichte muziek, op het Brabants Conservatorium te Tilburg. Volgde harplessen bij verschillende Zuid-Amerikaanse harpisten.
Heeft o.a. als begeleidingsharpiste van Harry Sacksioni gewerkt.
Enkele andere musici waarmee zij werkt(e): de gitaristen Koen de Cauter en Juan Damian Masondo, bandoneonspeler Alfredo Marcucci. Lenny Kuhr, Dick van der Harst, Gerard van Maasakkers e.a.
Door het vele werken met authentieke Zuid-Amerikaanse musici heeft zij zich de verschillende stijlen goed eigen kunnen maken. Daarnaast behoudt zij altijd een open blik voor eigenheid en het samensmelten van verschillende stijlen. Zodanig dat, met respect voor het traditionele, er een eigen, herkenbaar geluid ontstaan is.

Zij wordt bijgestaan door :

Zangeres, gitariste Sandra Coelers
Een rasartieste met een prachtige donkere stem die het Zuid-Amerikaanse gitaarspel goed in de vingers heeft dankzij jarenlange ervaring in de stijl. O.a. in “ Flor de Amor ”
Daarnaast is zij componiste en zingt en schrijft ook Nederlandstalig werk.

Contrabassiste, zangeres, Marlon van Mook
Rotsvaste en tegelijkertijd speelse muzikale basis van het trio. Zij reisde de hele wereld rond met verschillende bezettingen. O.a. “ Flor de Amor ” .Verschillende muziekstijlen maar haar grote liefde ligt bij het Zuid-Amerikaanse repertoire.
Prinsenhof Zalencentrum, Hoofdstraat 43, 5683AC Best.

Koffieconcerten beginnen altijd om 12.00 uur en duren tot ongeveer 14.00 uur.
Het is aan te raden om ruim voor aanvang van een Concert kaartjes te kopen bij
V.V.V. agentschap Best Oranjestraat 12, 5682CC Best, telefoon: 0499-374177.
Kaartjes kosten € 2,50 per persoon. www.cultuurpassie.nl
www.cultuurpassie.blogspot.com www.prinsenhofbest.nl