Koffieconcert 17 april met OVERZEE Prinsenhof Best aanvang 12.00 uur.

Overzee maakt Nederlandstalige chansons over eb en overvloed. Over de mens en zijn pogingen om zichzelf en de elementen te doorgronden. De teksten zijn mijmeringen, soms droevig, dan weer vrolijk, fel en uitdagend.

Overzee maakt Nederlandstalige chansons over eb en overvloed. Over de mens en zijn pogingen om zichzelf en de elementen te doorgronden. De teksten zijn mijmeringen, soms droevig, dan weer vrolijk, fel en uitdagend. De melodieën weven zich rondom en tussen de teksten door in een verscheidenheid aan ritmes en sferen. De bandleden zijn afkomstig uit verschillende hoeken van de muziek en dat is te horen. Overzee wil experimenteren en de grenzen verkennen. Zij sleurt de luisteraar de golven in en werpt hem later gelouterd terug op het strand. De liedjes zijn opgebouwd rondom tekstfragmenten van Elke Wichers. De composities en arrangementen zijn van de hand van Pieter Thijssen, Roel Klinkhamer en Teo Kleintjes.

Bandleden
Elke Wichers, Zang.
Elke zong in Flexi (new wave), Karmezgi (Turks-Nederlandse folkpop) en zingt in Zobi la Mouche (wereldpop).
Pieter Thijssen, Gitaar.
Begon met folk, onder andere Deirdre. Studeerde klassiek gitaar, speelde Latijns-Amerikaans in de Jopie Jonkers Groep en Latin de Luxe. Schreef eigen muziek voor zijn CD: Brabantse Chansons. Speelt in een ‘Iers’ duo met zangeres/harpiste Inge Frimout. Nam diverse LP’s/CD’s op.
Peter Cornelis, Sopraansax, percussie.
Peter speelde in vele (jazz)formaties. Zijn lyrische spelopvatting wordt ongetwijfeld geïnspireerd door de Noorse saxofonist Jan Garbarek.
Gerard Jeuken, Accordeon.
Speelt in Seven Roses (modern klassiek, volksmuziek, klezmer, jazz) en Zobi la Mouche (wereldpop)
Teo Kleintjes, Elektrische contrabas.
Teo speelde in Tenzing (new wave), Flexi (new wave), Karmezgi (Turks-Nederlandse folkpop), en speelt in Zobi la Mouche (wereldpop) en Sherpa (poprock)

Prinsenhof Zalencentrum, Hoofdstraat 43, 5683AC Best.
Koffieconcerten beginnen altijd om 12.00 uur en duren tot ongeveer 14.00 uur.
Het is aan te raden om ruim voor aanvang van een Concert kaartjes te kopen bij
V.V.V. agentschap Best Oranjestraat 12, 5682CC Best, telefoon: 0499-374177.
Kaartjes kosten € 2,50 per persoon. www.cultuurpassie.nl
www.cultuurpassie.blogspot.com www.prinsenhofbest.nl