Intocht Sint Nicolaas in Best 17 november

Op zondag 17 november zal tussen 12.00 uur en 12.30 uur de pakjesboot door het Wilhelminakanaal varen.

Op zondag 17 november zal tussen 12.00 uur en 12.30 uur de pakjesboot door het Wilhelminakanaal varen. De boot, met Sint Nicolaas en heel veel Pieten aan boord, zal worden voorafgegaan en begeleid door Zwarte Pieten op jetski’s.
Programma:
De boot zal onder de Batabrug doorvaren en dan richting IBC-haven gaan. Als de boot de spoorbrug is gepasseerd kunnen de kinderen en hun ouders samen met een aantal Zwarte Pieten naar het Wilhelminaplein gaan. Op het Wilhelminaplein zal, in afwachting van de Sint, een show worden gegeven samen met muziekkapel Brandhout verzorgd door de Gymclub. Als Sint Nicolaas aan land is gegaan, wordt hij naar het Wilhelminaplein gebracht, alwaar hij wordt ontvangen.
Vanaf 13.30 uur houdt Sint Nicolaas een receptie op het terras van café Marktzicht. Alle jonge kinderen (tot en met 8 jaar) zijn daar van harte welkom en kunnen aan de Sint hun verlanglijstje, een tekening, een knutselwerkje, enz. overhandigen. Natuurlijk kan elk kind Sint Nicolaas een handje geven. Vanaf 14:00 uur gaat de Sint met zijn Zwarte Pieten in een feestelijke optocht naar het Gemeentehuis.
De route die wordt afgelegd is als volgt: Wilhelminaplein – Koningin Julianaweg – Michiel de Ruyterstraat – Koningin Emmalaan – Spoorstraat – Stationsplein – Hoofdstraat – Raadhuisplein. In afwachting van de Sint zal de Gymclub vanaf 14:45 een show geven voor de wachtende mensen.
Bij het gemeentehuis zal de Sint om 15:00 uur welkom worden geheten door de burgemeester. Na de ontvangst door Harmonie St.Caecilia. De Sint houdt daar ook een receptie.
Daar zingen we Sinterklaas liedjes op de Kiosk.
in de Burgerzaal kunnen de kinderen (tot en met 8 jaar) tussen 15.15 uur en 16.15 uur een handje geven en verlanglijstjes, tekeningen enz. afgeven.
Vanaf de haven begeleid een muziekgezelschap de Sint, en bij het Wilhelminaplein sluiten ook de Heydonckruitertjes aan.
Aan de intocht van Sint Nicolaas wordt muzikale medewerking verleend door: muziekgezelschap Brandhout, Harmonie St. Caecilia, en Showkorps de Eendracht.
Sint Nicolaas en zijn Zwarte Pieten hopen dat alle jonge inwoners van Best zondagmiddag 17 november aanwezig zullen zijn.

Voor Reclame uitingen tijdens de intocht van Sinterklaas kunt U zich wenden tot de
Stichting Cultuurpassie: 0499-396665 / 0630387388 E-mail: cultuurpassie@onsbrabantnet.nl
Het is namelijk niet toegestaan reclame te maken zonder toestemming van stichting Cultuurpassie,
die verantwoordelijk is voor de intocht.