Het wordt tijd dat er een SP-afdeling in Best komt

Op 2 november is een enthousiaste werkgroep van tien SP-leden van start gegaan met het doel om op termijn een zelfstandige SP-afdeling in Best op te richten. De werkgroep heeft nu de status van ‘afdeling in oprichting’.

Op 2 november is een enthousiaste werkgroep van tien SP-leden van start gegaan met het doel om op termijn een zelfstandige SP-afdeling in Best op te richten. De werkgroep heeft nu de status van ‘afdeling in oprichting’. De werkgroep wordt begeleid door Willem van Meurs van de afdeling Boxtel die de nodige ervaring heeft met het oprichten van nieuwe afdelingen, onder andere in Oirschot. Het streven naar een SP in Best is onderdeel van de landelijke campagne van de SP om te komen tot 200 afdelingen.

De werkgroep is geen praatgroep maar vooral een doegroep. Het is de bedoeling dat de werkgroep in de komende maanden/jaren naar de Bestse bevolking toegaat onder het motto: de SP komt er aan! Dat zal gebeuren middels het huis aan huis verspreiden van landelijke SP-kranten, meedoen aan landelijke campagnes en het organiseren van locale acties. SP-vrijwilligers zullen regelmatig te zien zijn in de wijken, het centrum en bij supermarkten. Een eerste activiteit is de verspreiding van 1600 zogeheten ZO-kranten in een aantal Bestse wijken. Dit is een landelijke krant waarin standpunten en alternatieven van de SP uiteengezet worden.

Om door de landelijke partij toegelaten te worden als zelfstandige afdeling moet een ‘afdeling in oprichting’ voldoen aan een viertal voorwaarden. Er moet een goede organisatie opgebouwd worden, de SP moet actief worden onder de bevolking, er moeten minimaal 50 leden zijn en uiteindelijk zal er een bestuur met minimaal 5 bestuursleden moeten komen. Via een Plan van Aanpak gaat de werkgroep hier de komende periode hard aan werken. Op dit moment heeft de partij 51 leden, maar de intentie is om dat aantal in een paar jaar fors te verhogen.. Pas als er een zelfstandige afdeling is in Best kan de partij meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Eerdere pogingen om in Best een afdeling op te richten hebben door allerlei omstandigheden niet het gewenste resultaat opgeleverd. Begeleider Willem van Meurs heeft er vertrouwen in dat het nu wel lukt: “We gaan de partij steen voor steen opbouwen en nemen daar de tijd voor. In Oirschot heeft dat proces vier jaar geduurd. Gezien het enthousiasme en de omvang van de werkgroep schat ik in dat het in Best een stuk sneller kan”.

Voor meer informatie:
Willem van Meurs 0411-676058, wmvanmeurs@home.nl

3 reacties

 • bleenhouwers

  Dezelfde tekst…
  …zag ik ook op bestbekeken.nl Zoekt u voor de afdeling in Best ook Eindhovense ge├»nteresseerden? (Anders dan de vraag wellicht overkomt, is het gewoon een serieuze vraag. Mij lijkt het logisch dat je mensen uit Best zoekt, vandaar.)

  • rienvalk

   DSE en de regio
   [img=De regio die DSE gratis bedient]http://www.dse.nl/info/images/sre-kaart.gif[/img]

   Gerard hoopt natuurlijk dat hij via onze lezers in Best extra aanmeldingen krijgt. Alle publiciteit is meegenomen. Onze homepage wordt ook razendsnel door Google geïndexeerd. Succes Snuffel

   • bleenhouwers

    Dank
    Hallo Rien,

    Dankjewel voor je uitleg. Dat plaatje maakt het helder.

    Groeten,

    Bob