Ga mee naar het Nationaal Zorgdebat op 18 februari

De SP-werkgroep Best organiseerde op 20 januari een informatiebijeenkomst in buurthuis Kadans over het Nationaal ZorgFonds. De ruim veertig belangstellenden luisterden geboeid naar SP Tweede Kamerlid en oud-huisarts Henk van Gerven, die ondervraagd werd door gespreksleider Hans van Leeuwen.

De SP-werkgroep Best organiseerde op 20 januari een informatiebijeenkomst in buurthuis Kadans over het Nationaal ZorgFonds. De ruim veertig belangstellenden luisterden geboeid naar SP Tweede Kamerlid en oud-huisarts Henk van Gerven, die ondervraagd werd door gespreksleider Hans van Leeuwen. Enkele plaatselijke zorgverleners vertelden hun verhaal over de mindere kanten van het huidige zorgstelsel, waarbij men met name kritisch was over de bureaucratie, het eigen risico, de macht van de zorgverzekeraars en het vele geld dat daar op de plank blijft liggen en niet besteed wordt aan zorg. Er ontstond een levendige discussie waarbij vele vragen op Henk van Gerven werden afgevuurd. Er werden op de avond veel nieuwe steunbetuigingen voor het Nationaal ZorgFonds ingevuld.

Landelijk zijn er al 250.000 (een kwart miljoen) steunbetuigingen opgehaald. Hiermee wordt de landelijke politiek steeds meer onder druk gezet om te kiezen voor één nationale zorgorganisatie, zonder zorgverzekeraars, zonder eigen risico en met fysiotherapie, ggz en tandarts in het basispakket.

Op 18 februari vindt van 12.00-15.00 uur een tweede landelijke manifestatie plaats op het Malieveld in Den Haag. Onderdeel van het programma is een Nationaal Zorgdebat tussen de lijsttrekkers van politieke partijen. Mensen die mee willen moeten zich opgeven via www.nationaalzorgfonds.nl/busvervoer. U wordt dan op de hoogte gebracht van de opstapplaats en vertrektijd.

Gerard van Opstal
SP-werkgroep Best