3 uur in Eindhoven is genoeg

Gelezen in het Eindhovens Dagblad: toeristen mijden Eindhoven! Lees het artikel: http://www.ed.nl/regio/eindhovenstad/article5388060.ece

Wat vinden jullie? Heeft Eindhoven inderdaad zo weinig te bieden dat je hier in 3 uur wel klaar bent? Zou je Eindhoven bij vrienden aanbevelen als toeristische bestemming? En waarom wel/niet?

Gelezen in het Eindhovens Dagblad: toeristen mijden Eindhoven! Lees het artikel: http://www.ed.nl/regio/eindhovenstad/article5388060.ece

Wat vinden jullie? Heeft Eindhoven inderdaad zo weinig te bieden dat je hier in 3 uur wel klaar bent? Zou je Eindhoven bij vrienden aanbevelen als toeristische bestemming? En waarom wel/niet?

Als ik zelf de aftrap mag geven: 3 uur is wat kort, maar ik vrees dat ze door de bank genomen pijnlijk gelijk hebben… Er zijn wel wat goede attracties (met name musea), maar Eindhoven als stad heeft niet veel te bieden. Waar dat overigens aan ligt is een andere discussie, maar ik denk dat Eindhoven niet erg zuinig is geweest op zijn historisch erfgoed. Echt lang niet alles is in de oorlog verwoest. Maar: wil Eindhoven meer op de kaart gezet worden, dan zullen we denk ik meer de allure van een stad als Rotterdam moeten krijgen. Ook daar is niet veel historie te vinden, maar die zijn ze -voor de toekomst- nu druk bezig te maken.
Zou het met Eindhoven nog wat worden? Of ben ik te negatief misschien????

3 reacties

 • gerrit16

  3 uur?????
  Drie uur in Eindhoven is beslist niet genoeg om een indruk van de stad te krijgen. We hebben als Eindhoven best veel te bieden maar we zijn te bescheiden en te verlegen om het aan de man te brengen.
  De Philips fabrieken zijn een historisch en industrieel monument dat z’n weerga niet kent. Het Muziekcentrum is van hoge kwaliteit en de programmering is fantastisch goed. Het uitgaansleven in Eindhoven is zeer bijzonder en steekt ver boven de andere steden uit. Het Evoluon is een prachtig monument en gebouw van grote klasse.De Catharinakerk is een prachtige kerk die een bezoek meer dan waard is. Het v. Abbemuseum heeft grote bekendheid alom en is van wereldklasse. En zo is er natuurlijk nog veel meer in onze stad. Ik kan bv. ook nog noemen klooster Marienhage, Museum kempenland, het DAF-museum, het bevrijdingsmonument, de Effenaar etc. etc.
  Persoonlijk vind ik dat we wat meer moeten promoten wat we hebben en minder wat we misschien gaan worden.
  Designstad is leuk en aardig maar het is een kunstmatig iets wat we willen promoten en wat op moet knokken tegen andere steden die misschien meer op natuurlijke wijze design tot het hunne hebben gemaakt. Eindhoven is gemaakt door Philips en is vanwege het innovatieve karakter van dit bedrijf wereldbekend geworden. Laten we dat koesteren en de zaken waar we historisch niets mee hebben wat meer bescheiden doen overkomen.
  Wat historische gebouwen betreft moeten we het af laten weten maar daarvoor in de plaats hebben we voldoende zaken om de aandacht te trekken.
  Ik ben vrijwel elke dinsdag op pad om de andere Nederlandse steden te verkennen. Dat doe ik al 7 jaar en ik ben tot de conclusie gekomen dat Eindhoven geweldig is. Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn van een andere klasse. Maar daaronder staat Eindhoven hoog op mijn lijstje.

  Gerrit

  • polleke

   Meer te beleven dan je denkt
   Ik denk dat je wel een punt hebt. In Eindhoven is meer te beleven dan je op het eerst gezicht zou denken. En daar ligt het probleem: je moet weten wat er draait op de verschillende podia, welke tentoonstellingen er lopen etc. En dan is drie uur beslist niet genoeg! (dat was overigens een citaat uit de Michelin gids!) Maar dan kom je met een vooropgezet doel naar de stad.

   De buitenlandse toerist die naar b.v. Amsterdam gaat, stapt daar uit in een groot openluchtmuseum waar je lekker rond kan wandelen; het komt vanzelf naar je toe. Dat missen wij hier nu ten enen male.
   Overigens denk ik dat designstad niet helemaal kunstmatig is; het zit toch in onze roots door o.a. Philips en de AIVE/Design Academy. Als dit verder gepromoot kan worden krijgt Eindhoven wel meer gezicht naar buiten toe. Dat zal ook weer z’n stimulans hebben naar andere culturele en kunstzinnige centra en activiteiten.

   Kortom: er is nog genoeg te doen om dat wat we wél hebben op de kaart van Nederland te krijgen!

 • ancientgolf

  3 uur in E’hoven is genoeg
  Het is mij niet duidelijk waarom Eindhoven zo nodig toeristisch zou moeten zijn. Wat is er mis mee dat Eindhoven een moderne industriele provinciestad is zoals Tilburg en Enschede. Wees blij dat je stad geen Groot Madurodam (A’dam) is waar je stad niet meer van jouw is. Eindhoven moet een stad zijn waar in de eerst plaats de Eindhovenaren zelf goed kunnen wonen, werken en vertieren. Eindhoven heeft genoeg, of zou genoeg kunnen hebben om zelf trots op te zijn, en om die trots uit te dragen. Maar toeristen trekken? Waarom?