Zondag 1 juni in Prinsenhof Best: Koffieconcert met Zobi la Mouche
Zobi la Mouche is een 6-persoonsformatie (4 mannen/2 vrouwen). De bandleden wonen in en in de omgeving van Eindhoven. De naam van de groep verwijst naar een song van de band ‘les Négresses Vertes’.

De muziek die de band speelt is afkomstig uit alle windstreken. Het is: ‘wereld-popmuziek met een eigen kleur’. Alles bij elkaar een veelheid van stijlen en ritmes, soms ingetogen, soms opzwepend. De maat- en toonsoorten klinken de ene keer vertrouwd, de andere keer weer exotisch. Wonderlijk genoeg leidt dit toch tot een samenhangend geheel, dat garant staat voor een zeer afwisselend middagje wereldmuziek.

‘Zobi la Mouche’ speelt bewerkingen en covers van nummers van onder andere Les Négresses Vertes, Cesaria Evora, Abdel Gadir Salim, Sheryl Crow, 16 Horsepower, Cheb Khaled, Beef, I Muvrini, Sapho, Manou, en Manu Chao.

De band maakt gebruik van een uitgebreid instrumentarium: zang, saz, klarinet, saxofoon, fluit, accordeon, mondharmonica, Djembé, elektrische en akoestische gitaren, elektrodrums, synthesizer en percussie. Maar… niet allemaal tegelijk.

4 jaar geleden bracht de band de CD ‘160 Vesuvio Bakery’ uit. Het album is een rondreis met 9 luisterliedjes en popsongs uit verschillende werelddelen. Het wachten is nu op de 2e CD. Deze zal in het voorjaar van 2008 verschijnen.

Prinsenhof Zalencentrum, Hoofdstraat 43, 5683 AC Best.
Koffieconcerten beginnen altijd om 12.00 uur en duren tot ongeveer 14.00 uur.
Het is aan te raden om ruim voor aanvang van een Concert kaartjes te kopen bij
V.V.V. agentschap Best Oranjestraat 12, 5682CC Best, telefoon: 0499-374177.
Kaartjes kosten € 2,50 per persoon.

www.zobi.dse.nl
www.prinsenhofbest.nl
www.cultuurpassie.nl