Zingen met Kim: voor iedereen die graag zingt

Op zondag 29 maart aanstaande zal Kim Hoorweg tijdens Jazz@Deurne een zangworkshop geven. Aanmelden is vanaf nu mogelijk.


Op zondag 29 maart aanstaande zal Kim Hoorweg tijdens Jazz@Deurne een zangworkshop geven. Aanmelden is vanaf nu mogelijk.

Een paar jaar geleden wilde Kim nog niets weten van jazz, hoe haar vader – jazzpianist Erwin Hoorweg van The Houdini’s – haar ook probeerde te overtuigen. Pas toen Kim op 10-jarige leeftijd het album Strange Fruit van Trijntje Oosterhuis hoorde, waarvoor hij samen met Rolf Delfos de arrangementen schreef, viel het kwartje. “Trijntje zong het op een popachtige manier, waardoor ik de liedjes opeens veel beter begreep. Dankzij haar leek het me toch wel interessant om jazz te zingen en ben ik me verder in het genre gaan verdiepen.” Van Trijntje kreeg Kim een cd-box van Ella Fitzgerald, wat uitgroeide tot haar persoonlijke jazzbijbel.

Bijzonder aan Kim is dat zij slechts 16 jaar oud is en al een CD op het beroemde Amerikaanse jazzlabel VERVE heeft uitgebracht. Daarnaast gaf ze in 2007 succesvolle optredens tijdens het North Sea Jazzfestival en de Heineken Music Hall met Trijntje Oosterhuis en het Metropole Orkest, bij Paul de Leeuw, Claudia de Breij en Chiel Beelen. Kim tourt dit seizoen niet alleen langs alle theaterzalen met een eigen programma voor Jazzimpuls; eind januari legt ze de laatste hand aan haar nieuwe CD, die in de eerste helft van 2009 gepland staat uit te komen. Tegelijkertijd is ze bezig met een club/festival-tour waarbij ze haar nieuwe repertoire brengt met vooral eigen stukken.

Het programma ‘zingen met Kim’ is opgezet om jong en oud te enthousiasmeren voor jazz- en improvisatiemuziek. in de workshops wordt aandacht gegeven aan background zingen (driestemmig), solozang & microfoontechniek en improvisatie. Haar vader, Erwin Hoorweg, zal het geheel op piano begeleiden. Pieter Bouwmans, organisator van Jazz@Deurne: “Toen ik van Kim hoorde en las, leek het me leuk om haar tijdens het festival te laten optreden. Dat ze daarbij ook nog de workshop gaat doen, is natuurlijk helemaal geweldig. Het sluit goed aan bij onze ambitie om jazz in Deurne op de kaart te krijgen”.

De workshop vindt plaats op 29 maart 2009 in een groep van maximaal 20 deelnemers en begint om 11.00uur. Deelname is gratis. Vanaf 18.30 zal Kim vervolgens met haar band optreden tijdens het festival. De deelnemers aan de workshop zullen hier het geleerde in de praktijk brengen. Meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden vind je op de site www.jazzatdeurne.nl.