Zaterdag 26 Maart: KinderJasZ in Deurne

Op zaterdag 26 maart aanstaande zal tijdens Jazz@Deurne in samenwerking met het RICK een dag worden georganiseerd voor kinderen, KinderJasZ 2011. De dag begint met de theatervoorstelling ‘Miles en tram 7’ toegankelijk voor iedereen. In de middag zullen diverse worskhops voor kinderen onder de 18 jaar worden gehouden.

Op zaterdag 26 maart aanstaande zal tijdens Jazz@Deurne in samenwerking met het RICK een dag worden georganiseerd voor kinderen, KinderJasZ 2011. De dag begint met de theatervoorstelling ‘Miles en tram 7’ toegankelijk voor iedereen. In de middag zullen diverse worskhops voor kinderen onder de 18 jaar worden gehouden.

THEATERVOORSTELLING ‘MILES EN TRAM 7’
[i]Cultuurcentrum Martien van Doorne, 11.30 – 12.30 uur,
Gratis entree, alle leeftijden[/i]

“Miles kan niet praten over dat wat hem bezighoudt, wel zingen. Miles is verdrietig om de dood van zijn vader. Het is al drieënnegentig dagen zo oorverdovend stil thuis. De muziek keert langzaam weer terug in het hoofd van Miles. En daarmee ook de vragen. Want mag hij eigenlijk wel weer zingen? Hoe wordt het leven weer gewoon? En wat moet hij doen met het liedje, dat hij met zijn vader aan het componeren was? Bij een weddenschap belooft Miles zijn buurmeisje Rosa om het liedje voor haar af te schrijven. Maar het lukt hem maar niet om het af te maken. Miles stapt in tram 7 om Opa Joe om raad te vragen. Op zijn reis dwars door de stad beleeft Miles wonderlijke muzikale avonturen en vindt hij moedige antwoorden op zijn vragen.”

Voor de theatervoorstelling ‘Miles en tram 7’kunnen kaarten worden gereserveerd via www.jazzatdeurne.nl

WORKSHOP ‘Miles en tram 7”
De theatershow wordt voorafgegaan door een workshop voor kinderen van 7-12 jaar, waar de kinderen een lied instuderen wat in de theatervoorstelling terug komt.

WORKSHOPS JAZZ VOOR KINDEREN (8 tot 16+ jaar)
Na de theatervoorstelling kunnen kinderen in diverse groepsworkshops aan de slag met jazzmuziek. De groepsworkshops worden hoofdzakelijk gegeven door docenten van het RICK. De zangworkshop wordt gegeven door zangeres Lotte van Drunen van de band Melphi, uitgeroepen tot jazzbelofte 2010. Je kunt deelnemen aan een workshop bigband, soleren, zang, toetsen en combo. Voor kinderen van 8-12 jaar is er nog een workshop ‘liedje schrijven en zingen’. Na een korte pauze wordt de dag vervolgens afgesloten met een voorstelling door alle deelnemers in het cultuurcentrum Martien van Doorne

Voor de theatervoorstelling ‘Miles en tram 7’kunnen kaarten worden gereserveerd via www.jazzatdeurne.nl
Voor aanmelden voor de workshops ga je naar www.jazzatdeurne.nl/kinderjasz

Zingen met Lotte: Workshop (jazz)zang

Lotte van Drunen begon haar zangopleiding aan het Fontys Conservatorium te Tilburg, maar koos vervolgens om de studie ‘Zang Lichte muziek’ te voltooien aan het Artez Conservatorium in Arnhem. Ze specialiseerde ze zich hier bij onder andere Mathilde Santing, Ronald Douglas, Ineke van Doorn en Sylvie Lane. Sinds eind 2009 werkt Lotte aan haar band Melphi samen met onder andere pianist Rogier Telderman. Daarnaast is Lotte als docente verbonden aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht (HKU), Artez Hogeschool voor de Kunsten, Stichting Theaterstudio Apeldoorn en werkt ze op freelance basis als studiozangeres voor lead- en backingsvocals.

Rogier Telderman geldt als een aanstormend Nederlandse talent. Zo werd hij onlangs door de NPS/Radio 6 uitgeroepen tot jazzbelofte van 2010. Enkele maanden hiervoor werd hij genomineerd voor de Jacques de Leeuw TopTalent award 2009 en studeerde hij af aan het Fontys Conservatorium te Tilburg

De workshop zal zich richten op interpretatie, tekstbeleving en (podium)presentatie. We zullen beginnen met een gezamenlijke warming-up en een stukje meerstemmig zingen. Er is vervolgens ruimte voor 6 studenten om een solostuk (in het genre jazz of popmuziek) te behandelen. Dit stuk moeten ze zelfstandig voorbereiden en de bladmuziek en liedtekst meenemen. Hierbij is het belangrijk dat het stuk er al goed ‘in zit’, zodat de tijd in de workshop kan worden besteed aan interpretatie en verdieping. Natuurlijk kunnen de leerlingen hierover ook vragen stellen! De rest van de deelnemers wordt hierin actief betrokken. De workshop gericht op kinderen van 14-18 jaar, maar open voor alle belangstellenden.

Aanmelden kan via de site www.jazzatdeurne.nl