zaterdag 1 juli tot en met woensdag 5 juli is het weer dolle PRET in het ijssportcentrum


Dit jaar wordt alweer voor de 6e maal het Genneper parken Pret! Festival georganiseerd. Het festival is een hedendaagse versie van ´Lolland` en ´Wonderland` die in de jaren 60 en 80 in Eindhoven georganiseerd werden. De buiten accomodatie van het ijsportcentrum wordt omgebouwd tot een groot kinderparadijs waar kinderen tussen de 3 en 12 jaar volop kunnen spelen met waterspelen spel en luchtkussens maar ook volop kunnen genieten van de optredens van diverse artiesten. Maar ook kunnen ze een mechanische rodeostier proberen te temmen of oefenen in een echt kindercircus. Kortom leuk voor klein en groot! kijk maar eens op www.pret.nlDit jaar wordt alweer voor de 6e maal het Genneper parken Pret! Festival georganiseerd. Het festival is een hedendaagse versie van ´Lolland` en ´Wonderland` die in de jaren 60 en 80 in Eindhoven georganiseerd werden. De buiten accomodatie van het ijsportcentrum wordt omgebouwd tot een groot kinderparadijs waar kinderen tussen de 3 en 12 jaar volop kunnen spelen met waterspelen spel en luchtkussens maar ook volop kunnen genieten van de optredens van diverse artiesten. Maar ook kunnen ze een mechanische rodeostier proberen te temmen of oefenen in een echt kindercircus. Kortom leuk voor klein en groot! kijk maar eens op www.pret.nl

Het pret festival is op zoek naar een record aantal bezoekers.
aangezien we geen subsidie ontvangen hebben we ook geen budget voor publiciteit, vandaar dat we het via dit medium proberen.
Mail het door naar kennisen met kinderen tussen 3 en 12 jaar jaar.

Het Pret!Festival is in het jaar 2000 opgericht. Initiatiefnemer destijds was Bert van den Langenberg. Het festival is een hedendaagse versie van ´Lolland` en ´Wonderland`die in de jaren 60 en 80 in Eindhoven georganiseerd werden. Bert van den Langenberg, een kindervriend, vond het zonde dat deze kinderevenementen niet meer plaatsvonden en nam aldus zelf het initiatief voor het Pret!Festival .

organisatie pret! Festival

2 reacties

 • rienvalk

  Wonderland hoe leuk was dat destijds.
  Ik denk nog met plezier terug aan de tijd dat wonderland in en om de Philips jubileumhal te doen was. Toen waren er nog wel genoeg sponsors. Waaronder uiteraard ook Philips. Zelf was ik heel vaak te vinden tussen de boeken. Je kon er ook zelf een klokje bouwen of optreden voor de televisie die in de hal werd uitgezonden. Met een bonnen kaart van een gulden waarop je onder andere een ETOS krentebol, rivella en een chocolade reep kreeg was je dan de hele dag onder de pannen. Jammer dat jullie zo weinig sponsoring krijgen.

  • ron

   geur van zelfgebakken pannekoeken
   Wat ik me vooral nog herinner zijn die pannekoeken (ja, dat schreef je toen nog zonder die n ;-). En die geweldige racebaan! In de rij om even te mogen zitten in de straaljager… Echt heel jammer dat dat aan zijn eigen succes ten onder is gegaan. Als ik me goed herinner stopte de gemeente de jaarlijkse subsidie omdat er teveel mensen van buiten de regio op af kwamen.