Zanggroep Ubi Caritas zingt Finkers (25-jarig jubileum)


Ter ere van het 25-jarig bestaan zal Ubi Caritas (zie http://ubi.dse.nl ) op zaterdag 18 februari in de Willibrorduskerk te Zeelst (Veldhoven) een jubileummis verzorgen. In deze viering worden delen uit de Sint Joris mis van Herman Finkers uitgevoerd.


Ter ere van het 25-jarig bestaan zal Ubi Caritas (zie http://ubi.dse.nl ) op zaterdag 18 februari in de Willibrorduskerk te Zeelst (Veldhoven) een jubileummis verzorgen. In deze viering worden delen uit de Sint Joris mis van Herman Finkers uitgevoerd. Finkers schreef aanvankelijk delen van deze Latijnse mis voor zijn eigen plezier, maar het werd serieus toen hij besloot de mis te laten uitvoeren bij zijn huwelijksviering in 1990. Hoewel op het eerste gehoor de mis gewoon een klassieke mis lijkt, kan Finkers ook in de muziek een grapje niet laten. Aanvullend worden in de jubileummis ook nieuwe liederen en oude “Ubi” klassiekers gezongen. De zanggroep staat onder leiding van Ine van Beek en wordt op piano begeleid door Ralf Pisters.

In 2006 viert zanggroep Ubi Caritas haar 25-jarig bestaan. Sinds 1981 luistert “Ubi” eens per maand in de Willibrorduskerk van Zeelst een mis op met haar gezang. Maar Ubi Caritas is meer dan een kerkkoor. De afgelopen jaren heeft de zanggroep op een aantal bijzondere plaatsen haar geluid ten gehore gebracht. Een aantal keer is er opgetreden in de kiosk van thuisbasis Zeelst en in de Maastrichtse gevangenis. Daarnaast is Ubi Caritas regelmatig te vinden op zangersdagen en festivals. In de kersttijd kun je Ubi Caritas al zingend tegenkomen in een tuincentrum of winkelcentrum. Ook werkte Ubi Caritas in het afgelopen jaar mee aan de Veldhovense Kerst-CD en geeft ze regelmatig zelf concerten. De zanggroep zoekt met haar brede repertoire dus graag het publiek op.

Na de start van dit jubileumjaar zijn er diverse activiteiten. In het najaar, op 8 oktober geeft Ubi Caritas een jubileumconcert.

Voor meer informatie over het koor en de optredens kan men
terecht op de website van Ubi Caritas: http://ubi.dse.nl