Zangers (v/m) zorgt dat u op 16 maart meezingt!Leerhuis & Liturgie Brabant en Stichting Oecumenische Vieringen Eindhoven SOVE www.sove.dse.nl willen de 80e verjaardag van de theoloog en dichter Huub Oosterhuis niet ongemerkt laten passeren. Samen met het orkest la Passione uit Lier in België wil men op zondag 16 maart zingen met podiumkoor, zaalkoor en volkspartijen in het Muziekgebouw Frits Philips. Het geheel o.l.v. van dirigent Geert Hendrix. Het hoofdbestanddeel van het programma zal zijn de Missa Solemnis op tekst van Oosterhuis en op muziek van Tom Lӧwenthal. Anders dan de titel wellicht doet vermoeden is dit een muziekstuk in de Nederlandse taal dat ook mensen aanspreekt die niet vertrouwd zijn met een traditie van een kerkelijke mis.
Oosterhuis is de inspirator van de Amsterdamse Studentenekklesia en tekstdichter en schrijver van een zeer omvangrijk oeuvre. Zijn meer dan 700 liederen worden binnen en buiten vele kerken in het Nederlandse en Duitse taalgebied gezongen en vormen als zodanig bouwstenen in de oecumene.
Zangers (v/m) uit heel het Nederlandse taalgebied, maar om praktische redenen vooral uit Vlaanderen, Limburg, Brabant en Zeeland worden gevraagd mee te zingen. Als compleet koor kunt u daartoe het gratis informatiepakket aanvragen met digitale partituur en audio cd. Als individuele zanger (v/m) kunt u zich voor de gelegenheid wellicht aansluiten bij een koor uit uw omgeving dat de repetitie ter hand neemt. In beide gevallen neemt u z.s.m. contact op met het secretariaat van “1000 stemmen zingen Oosterhuis”: Marjon Starrowsky, klstarrowsky@onsbrabantnet.nl of telefoon 040-2543453. Zie ook www.1000stemmen.nl Kaartverkoop voor bezoekers zal per 1 december starten.