Workshop Sterrenkunde in een blikje

Dit schooljaar gaat voor het eerst het Solargraph-Schoolproject van start, waarbij leerlingen met een zelfgemaakte pinhole-camera de baan van de Aarde om de Zon bestuderen. Tijdens het Weekend van de Wetenschap kan jij zelf ook al een oud frisdrankblikje recyclen tot zo’n speciale pinhole-camera.

Dit schooljaar gaat voor het eerst het Solargraph-Schoolproject van start, waarbij leerlingen met een zelfgemaakte pinhole-camera de baan van de Aarde om de Zon bestuderen. Tijdens het Weekend van de Wetenschap kan jij zelf ook al een oud frisdrankblikje recyclen tot zo’n speciale pinhole-camera. Met deze camera ga je geen gewone foto’s maken, maar een bijzondere foto van de baan die de Zon in een half jaar aflegt. Zo’n foto heet een solargraph en laat precies zien waardoor het in de winter kouder is dan in de zomer. Aan het begin van de workshop vertelt Jip Lambermont van xyzon meer over de sterrenkunde van seizoenen en de baan van de Aarde om de Zon. Daarna bouwen we de blikjes om tot pinhole-camera en krijg je tips hoe je daarmee zelf heel eenvoudig een mooie solargraph maakt.

Wanneer: zaterdag 6 oktober voor iedereen vanaf 10 jaar + zondag 7 oktober alleen voor volwassenen.
Tijd: 14:00 – 15:30
Locatie: Milieu Educatie Centrum
Entree: € 10,- per deelnemer
Vooraf aanmelden bij het MEC of via 040 259 47 00

Deze workshop wordt verzorgd door Jip Lambermont van xyzon – populaire sterrenkunde en mede georganiseerd door Milieu Educatie Centrum Eindhoven.
Het Weekend van de Wetenschap is het openingsweekend van de Oktober Kennismaand; een wetensschapsfestival waarbij door het hele land leuke wetenschappelijke activiteiten verzorgd worden.

(Zie ook: http://www.dse.nl/node/view/3738)