Winterstiltewandeling

Winter, tijd van rust, naar binnen keren. Gedane arbeid overpeinzen. Korte dagen, lange nachten. Op tijd gordijnen dicht en kaarsjes aan. Buiten winterse kou en laagstaande zon. Soms een pak sneeuw wat alles bedekt met een witte laag. Bomen, kaal in hun naaktheid, die stoppen met groeien en wachten op betere tijden.

Winter, tijd van rust, naar binnen keren. Gedane arbeid overpeinzen. Korte dagen, lange nachten. Op tijd gordijnen dicht en kaarsjes aan. Buiten winterse kou en laagstaande zon. Soms een pak sneeuw wat alles bedekt met een witte laag. Bomen, kaal in hun naaktheid, die stoppen met groeien en wachten op betere tijden. Zich terugtrekkend in hun binnenste, vertrouwend op de kracht van stevige wortels die de boom staande houden in storm en regen.
Trek een warme jas aan, doe je handschoenen aan en ervaar de stilte van de natuur in de winter. Door te lopen in stilte en je aandacht te richten op wat je ziet, hoort en voelt, zul je ervaren dat het rustiger wordt in je hoofd. Het helpt je om in het hier en nu te zijn. Het samen met anderen in stilte lopen versterkt deze ervaring.

De tweede winterstiltewandeling worden gehouden op zondagmorgen 7 febr. van half 11 – half 1. We lopen in het bosgebied van de Grote Heide. Na afloop praten we even na bij een kopje thee. Onderdeel van de wandeling zijn een ontspanningsoefening, loopmeditatie van ong. 20 min. en een visualisatie-oefening. Tijdens de wandeling wordt aandacht besteed aan de diepere betekenis van de winter voor ons mensen.
We verzamelen op Oudenmolen 2a in Heeze. Deelname kost € 3,50. Aanmelden kan telefonisch 040-2264451. Meer informatie op www.ikloopmetjemee.nl