Wilhelmina Kunstplein a.s. zondag 3 juli !

Op zondag 3 juli vindt de zevende editie van de jaarlijkse kunstmarkt plaats onder de naam “Wilhelmina Kunstplein” op het Wilhelminaplein in het centrum van Eindhoven.Het Wilhelmina Kunstplein is geopend van 13.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis!

Op zondag 3 juli vindt de zevende editie van de jaarlijkse kunstmarkt plaats onder de naam “Wilhelmina Kunstplein” op het Wilhelminaplein in het centrum van Eindhoven.Het Wilhelmina Kunstplein is geopend van 13.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis!
In de zeven jaar van zijn bestaan is het Kunstplein in de stad uitgegroeid tot een vertrouwd begrip voorafgaand aan de zomervakantie. Drukbezocht met gezellige terrasjes en bovendien door de bijdrage en de aanwezigheid van bekende kunstenaars uit de regio.

Deelnemers dit jaar kunt U vinden op www.kek040.nl evenementen.
Ook dit jaar is het voormalig VB&T pand op het plein weer beschikbaar voor een expositie.

Garage sale:
Zondag 3 juli is het voor iedereen mogelijk om met een betaalbaar, origineel kunstwerk naar huis te gaan.
Op twee extra kramen voor het pand wordt een groot aantal kunstwerken van de deelnemende kunstenaars verkocht.

Alternatief voor de marktkraam.
Dit jaar daagde KEK-040! kunstenaars uit om een alternatief te ontwerpen voor de marktkraam.

John Körmeling, samen met Martijn Munsters en Joost van der Heijden van Space 3, Rogier Walrecht en Heleen van Heel, komen met een heel bijzondere presentatie. (ontwerp: Martijn Munsters van Space 3)
John Körmeling: “wij vervangen het zeil van onze kraam met een met 88 tekeningen vol geprint pvc zeil.
Wanneer iemand een tekening wil kopen wordt deze ter plekke uit het zeil gesneden.
Het zijn onze beeldcolumns voor het ED van 2013 2014 2015”.

Café Wilhelmina organiseert in eigen huis optredens van singer- / songwriters.

Het Wilhelmina Kunstplein is een initiatief van Kek-040! ( Kollektief Eindhovense Kunsten), waarbij inmiddels vele Eindhovense kunstenaars zich hebben aangesloten. De nieuwe stichting wil de kunstenaars in de stad weer een podium en een stem geven. KEK-040! heeft De Oude Rechtbank op het Stratumseind als thuisbasis.
Het Kunstplein wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Eindhoven.

Een reactie

  • leoniemarechal

    Wilhelmina Kunstplein
    Geweldig weer op een enkel buitje na. Bezoekers waren enthousiast over de opstelling van de kramen en steeds meer professionele kunstenaars deden mee. Dit georganiseerd door KEK-040! kOLLEKTIEF EINDHOVENSE KUNSTEN. Kek doet meer en zoekt wegen om professionele en semi-professionele kunstenaars een podium te bieden. Op verschillende plekken zijn er kunstwerken verkocht ook in het voormalig VB&T pand.