Wake en 2 minuten stilte voor slachtoffers Schipholbrand

Op donderdag 17 november wordt er van 19:45 tot 20:15 een wake gehouden op het Stadhuisplein te Eindhoven, ter nagedachtenis aan de “slachtoffers van de Schipholbrand van 27 oktober.

Op donderdag 17 november wordt er van 19:45 tot 20:15 een wake gehouden op het Stadhuisplein te Eindhoven, ter nagedachtenis aan de “slachtoffers van de Schipholbrand van 27 oktober. Tijdens deze bijeenkomst zal er om 20:00 uur twee minuten stilte in acht worden genomen. Deze actie is in een breed verband opgezet in heel Nederland, om gezamenlijk nog eens duidelijk stil te staan bij deze ramp.

De wake in Eindhoven wordt georganiseerd door GroenLinks Eindhoven, met steun van verschillende maatschappelijke organisaties in de stad.

De actie sluit aan bij een landelijke oproep van belangrijke maatschappelijke organisaties en vrijwel alle politieke partijen. Zij hebben mensen opgeroepen om twee minuten stil te staan bij de slachtoffers van de Schipholbrand, en daartoe op 17 november om 20.00u in zoveel mogelijk gemeenten in Nederland een wake bij het gemeentehuis te organiseren:

“Wij willen de slachtoffers van de brand gedenken. Wij willen onze betrokkenheid tonen met hen die door deze ramp zijn getroffen. Wij willen niet vergeten wat er is gebeurd.”

De landelijke oproep gaat uit van: VluchtelingenWerk, Amnesty International, Genoeg is Genoeg, Werkgroep Vluchtelingen Vrij, Van harte pardon, ASKV/Steunpunt Vluchtelingen, GroenLinks, PvdA, SP, CDA, VVD, ChristenUnie en D66.