Vijf minuten het licht uit voor klimaat


Neem vanavond deel aan de grootste mobilisatie van de burgers tegen de klimaatsverandering! L’Alliance pour la Planète (groepering van milieuverenigingen) doet een oproep aan alle burgers :Gun de planeet 5 minuten rust!


Neem vanavond deel aan de grootste mobilisatie van de burgers tegen de klimaatsverandering! L’Alliance pour la Planète (groepering van milieuverenigingen) doet een oproep aan alle burgers :Gun de planeet 5 minuten rust!

Iedereen wordt verzocht alle lichten te doven vanavond van 19u55 tot 20.00u. Het gaat er niet om enkel die dag gedurende 5 minuten energie te besparen, maar wel om de aandacht van de burgers, de media en tevens de politieke besluitvormers te vestigen op de noodzaak om dringend iets te ondernemen !
Gedurende 5 minuutjes zal de planeet kunnen uitrusten: dat duurt echt niet lang en het kost niets. En het zal de politici en kandidaten voor de parlementaire verkiezingen van juni 2007 duidelijk maken dat de klimaatverandering een onderwerp uitmaakt dat weegt in het politieke debat.
En waarom vandaag?
Omdat deze dag in Parijs het nieuwe rapport van de klimatologische experts van de Verenigde Naties uitkomt. En dat gebeurt bij onze buren! Wij kunnen dus onmogelijk deze kans voorbij laten gaan en moeten daarom de schijnwerpers richten op de dringende aard van ’s werelds klimatologische situatie. Als we allen deelnemen zal deze actie werkelijk een media én politieke invloed hebben en dit enkele maanden vóór de verkiezingen !

2 reacties

 • henkdaalder

  elke maand herhalen
  We moeten dit elke maand herhalen tot alle stroom van duurzame oorsprong is.

  Ik vond het een succes, gezien de publiciteit.
  Ook heb ik niets uit Frankrijk gehoord over stroomstoringen, of zouden ze daar slimmere netbeheerders hebben dan wij?

 • ron

  Steek je licht op!
  Kennelijk was ik te druk die dag want ik heb de oproep volledig gemist. Anders had ik het wegvallende vermogen misschien wat kunnen compenseren.

  Mensen: [b]informeer jezelf![/b] Kijk vooral ook eens naar buiten en ontdek het allerbelangrijkste “broeikasgas”: wolken! Waterdamp is heel hard nodig om te zorgen voor een leefbaar klimaat voor ons, het houdt de warmte namelijk vast. Ooit gemerkt hoe zeer een heldere nacht voor afkoeling kan zorgen?

  Het hele kleine aandeel CO2 in onze atmosfeer is een noodzakelijk en volkomen natuurlijk gas dat verwaarloosbaar weinig doet om de warmte op aarde vast te houden. We produceren het trouwens zelf door adem te halen. En een hogere concentratie ervan bevordert plantengroei waardoor het weer sneller wordt omgezet in zuurstof (ook heel fijn).

  En wat is onze belangrijkste warmtebron? Kijk weer even naar buiten, juist: de zon! Het is veel waarschijnlijker en logischer dat de warmere periode die we nu meemaken wordt veroorzaakt door een actievere zon. Onze zon kent aantoonbaar periodes van hogere en lagere activiteit. Momenteel is die activiteit duidelijk hoger en ook op andere planeten in ons zonnestelsel zijn klimaatveranderingen waargenomen.

  Wees blij dat we niet in de afkoelingsperiode zitten (ja, die komt er ook aan). Geniet van de warme zomers, plant een druivenstruik, koop een zwembadje en laat je niks wijsmaken door de main stream media. Deze hele hype is er op gericht om een (wereldwijde!!!) eco-tax mogelijk te maken. De angstige massa wordt bespeeld op schuldgevoelens die van jongs af aan zijn aangeleerd door dezelfde heersende klasse.

  Zie bijvoorbeeld ook http://www.stichtingklimaat.nl/ en de [url=http://www.eenvandaag.nl/index.php?module=PX_Story&func=view&cid=2&sid=31624]commentaren bij Eenvandaag[/url].