Veel publiek op Jazz at Deurne

Na vijf maanden voorbereiding was het zondag jl. dan zover. In het centrum van Deurne ging rond 14.30 met het optreden van de jazz-improvisatie groep van Herbie Guldenaar het eerste Jazz@Deurne van start. Het evenement werd georganiseerd door Marc Mathijssen, Pieter Bouwmans en Maurice Vermaes, leden van de JFF Band.

Na vijf maanden voorbereiding was het zondag jl. dan zover. In het centrum van Deurne ging rond 14.30 met het optreden van de jazz-improvisatie groep van Herbie Guldenaar het eerste Jazz@Deurne van start. Het evenement werd georganiseerd door Marc Mathijssen, Pieter Bouwmans en Maurice Vermaes, leden van de JFF Band. Tijdens het festival waren er negen optredens van bigbands tot kleine combo’s. De sfeer was geweldig.

“Vanaf het begin hebben de horeca gelegenheden en de terrassen vol gezeten. Het weer was ons daarbij natuurlijk ook gunstig gezind”, aldus een van de organisatoren. “We hebben ook een fantastisch publiek gehad. Hierbij viel op dat het niet het standaard jazz publiek was, maar dat er een prima mix tussen jong en oud was.” In de Potdeksel speelden voor een overvolle kroeg de Pink Panthers, Seven Forties Swing en Blue Note Combo. Theo Lokin speelde in alledrie de bands en maakte er met de overige muzikanten een uitermate gezellige dag van. “Vanaf drie uur tot de afsluiting van de JFF Band om tien uur heeft er muziek geklonken”. Maar ook in Het Vervolg, Beekman & Beekman en de Koets heerste er een geweldige sfeer en werden de optredens druk bezocht. De optredens van een Sonic Blast Bigband, Travelin Light en Eva By Heart, met zangeres Babz Verhoeven waren van een zeer hoge kwaliteit en werden door het publiek dan ook enthousiast ontvangen. “Doel van de dag was natuurlijk ook om de jazz te promoten. We zijn daar gezien de reacties goed in geslaagd. Het is natuurlijk ook fantastisch om de horeca gelegenheden vol te zien staan en het publiek te zien swingen. Daar hebben we het uiteindelijk toch voor gedaan”, aldus Marc Mathijssen.

Om tien uur ’s avonds gaf de JFF Band zelf het slotaccoord van een geslaagd Jazz at Deurne 2006. Theo Lokin bedankte de JFF Band en met name de organisatoren voor de geweldige dag en ook de fijne organisatie. “Alles zat goed in elkaar. De organisatie was goed geregeld, de dag zelf was relaxed en sfeervol. Dit evenement heeft duidelijk gemaakt dat er veel Jazz liefhebbers in Deurne zijn. We zien nu al uit naar Jazz at Deurne 2007”.