V.C. BLOKKART vierde 40 jarig bestaan met feest en huldigingen.

VolleybalClub BLOKKART is een kleine gezellige recreatieve volleybalvereniging die dit seizoen haar 40 jarige jubileum vierde.

VolleybalClub BLOKKART is een kleine gezellige recreatieve volleybalvereniging die dit seizoen haar 40 jarige jubileum vierde. Om dit jubileum niet zomaar voorbij te laten gaan, organiseerde de vereniging op 11 juni een feestavond voor hun leden.

Op deze avond zijn ze gestart met wat sportieve activiteiten. Daarna was het tijd om wat mensen in het zonnetje te zetten. Uit handen van locoburgemeester mevrouw Mary-Ann Schreurs ontving jubilaris Jos Clement een Koninklijke onderscheiding. De heer Clement is al vanaf de start, dus 40 jaar geleden, de spil van onze club. Hij is een duizendpoot binnen VC BLOKKART. Zo is hij jaren voorzitter geweest, daarna penningmeester nu al meer als 10 jaar secretaris In het verleden heeft hij heel veel voor het lentetoernooi gedaan. Sinds 1984 is hij ook lid van de commissieleiding van de VC Geldrop Heren Recreanten Competitie. Verder is hij onder andere actief binnen Stichting 55+ Educatief en heeft hij veel gedaan voor Stichting Labyrinth – In Perspectief.

Tevens werden deze avond viertal vrijwilligers penningen uitgereikt voor minimaal 12,5 jaar vrijwilligerswerk. Frits Huugen is o.a. meer als 12,5 jaar bestuurslid geweest bij onze club. Hiervan is hij 7 jaar voorzitter geweest en heeft hij ook een periode de dames getraind.
Frans van den Boom zit al jaren in het bestuur van VC BLOKKART. Sinds 1998 doet hij de financiƫn. Verder is hij o.a. al jaren medeorganisator van het lentetoernooi.
Annelies Besselaar is al jaren damestrainster. Eerder deed zij dit jaren bij VCAB. Toen deze vereniging opging in VC BLOKKART is Annelies met hen meegegaan. Sindsdien verzorgt zij wekelijks hier de training voor de dames. Naast deze training is zij ook nog trainster binnen een aantal andere damesteams (o.a. VCC Best).
Nick Doesburg is ook al jaren trainer bij onze vereniging. In de eerste instantie voor heren 1 en 2, de laatste jaren alleen voor heren 1. Daarnaast heeft hij zich voor de volleybalvereniging Karanoi ook jaren ingezet als bestuurslid, doet hij de coƶrdinatie van wedstrijden en het fluiten.

Tijdens het feest werden door het bestuur ook 3 ereleden benoemd. Dit zijn Frits Huugen, Frans van den Boom voor al hun werk voor VC BLOKKART. Verder werd Truus Klaasen tot erelid benoemd. Truus was een oud speelster van VCAB. Toen ze daar niet meer kon spelen, is ze niet gestopt bij de club maar actief gebleven voor de dames. Ook bij VC BLOKKART is ze vaak te vinden. Ze is altijd aanwezig bij de wedstrijden van de dames.

De club begon in 1970 als Volleybalclub Rapenland en werd destijds opgericht door onze huidige secretaris en erelid Jos Clement. In mei 1975 werd samen met Fidovo besloten om te fuseren tot Blokkeer, het was toen nog steeds een mannenclub. In juni 1983 ontstond de situatie dat er op initiatief van het toenmalig bestuur de mogelijkheid was om in sporthal De Tempel te gaan spelen. Door dit samen met V.C.Eckart te doen, werd het een club met dames en heren. Uit dit samengaan is de huidige club V.C.BLOKKART ontstaan. In 2007 hebben VCAB en Prinsenjagt zich bij ons gevoegd. De vereniging telt momenteel 65 leden waarvan 2 dames- en 4 herenteams spelen in de regionale recreatiecompetities. Ze trainen elke dinsdagavond vanaf 20.30 uur in de Bisschop Bekkers Sporthal aan de Avignonlaan in Eindhoven.

Dit jaar hebben ze ook voor de 25e keer het V.C.BLOKKART-Lentetoernooi georganiseerd. Deze competitie vindt jaarlijks plaats in de periode van mei tot en met juni, na afloop van de recreatiecompetities. Het deelnemersveld bestaat de laatste jaren uit ca 40 teams.

Verder komen er ter gelegenheid van het 40 jarige jubileum in september nieuwe verenigingsshirts in samenwerking met onze nieuwe sponsor Tom Staals van Cominatiebouw uit Eersel. De nieuwe shirts zijn op de feestavond aan de leden gepresenteerd.

VC BLOKKART kan nog altijd ervaren volleyballers gebruiken (dames en heren) Je bent van harte welkom om vanaf 7 september geheel vrijblijvend vier weken gratis mee te trainen. Kijk op de website www.blokkart.dse.nl voor meer informatie.