Twee medewerkers van Active4you in een wrak door Europa om de voedselbank te sponseren

Een vijfdaags avontuur in een auto die niet meer dan €500,- mag kosten. Dat is the Carbage Run. Op de deelnemerslijst staan Marcel en Raimond Teunissen met hun team the Snow Diggers. Zij zijn er klaar voor!

Een vijfdaags avontuur in een auto die niet meer dan €500,- mag kosten. Dat is the Carbage Run. Op de deelnemerslijst staan Marcel en Raimond Teunissen met hun team the Snow Diggers. Zij zijn er klaar voor! The Carbage Run, Winter Edition. Deze race is ruim 2500 kilometer door Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Italië. Op vrijdag 14 februari hopen zij aan te komen in Kirchberg (Oostenrijk). Elke dag wordt er een etappe gereden.

In lederhosen en heidi-jurkje op de foto
‘Het gaat niet om de snelheid’, geeft Raimond aan. ‘We krijgen iedere dag een opdracht waarmee we punten kunnen verdienen. We weten nog niet exact wat voor opdrachten we krijgen, maar als we kijken naar de vorige edities moesten deelnemers, met lederhosen of heidi-jurkje aan en met aan de ene voet een gele en aan de andere voet een roze schoen, op de foto. Een foto maken van een teamlid drinkend uit een houten vaatje dat om de nek hangt van een levende Sint Bernardshond is een ander voorbeeld.’ The Carbage Run wordt nu voor de vijfde keer gehouden.

Volvo S40
The Carbage Run is een avontuurlijke race. Ook al omdat de dagwaarde van de auto niet hoger mag zijn dan €500,-. ‘We hebben een Volvo S40 uit 1996’, zegt Marcel trots. Aan the Carbage Run doen nauwelijks ‘gewone’ auto’s mee. De meest vreemde voertuigen gaan van start. Dit jaar zelfs bus die is omgebouwd tot trein. Heel grappig om te zien, zo’n lange rits vreemde auto’s die door heel Europa rijdt.

Gepimpt door de cliënten van Active4you
Wij kiezen voor de iets normalere voertuigen, alhoewel onze cliënten momenteel bezig zijn om onze S40 op te pimpen. De eerste opdracht van the Carbage Run is om met het meest originele voertuig aan de start te verschijnen. De auto moest dus gepimpt worden, en natuurlijk zagen de cliënten van Active4you dit wel zitten. Momenteel zijn ze volop bezig om hem met mooie stickers te beplakken. Het moet in ieder geval een heel kleurrijke auto worden!

Voedselbank
De medewerkers van Active4you doen niet alleen voor het avontuur mee. Met hun deelname vragen zij aandacht voor de voedselbank. Aangezien de locaties van Active4you zich in Eindhoven en Maastricht bevinden, is er besloten om voor Voedselbank Eindhoven en Voedselbank Limburg-Zuid te gaan rijden. ‘We doen zelf een donatie en vragen kennissen en andere belangstellenden ons en de voedselbank te steunen.’

Social Media
De teams die meedoen aan de Carbage Run zijn goed te volgen. Ze gebruiken allemaal de hashtag #carbagerun. Vorig jaar was #carbagerun zelfs even trending topic. Je kunt the Snow Diggers volgen via @thesnowdiggers op twitter en www.facebook.com/thesnowdiggers

Wilt u ook graag een steentje bijdragen? ‘Like’ dan bovenstaande facebookpagina of mail naar [email]thesnowdiggers@active4you.nl[/email]