Topbands tijdens tweede editie Jazz@Deurne

DEURNE – Zondag 25 maart staat het centrum van Deurne weer in het teken van de Jazz. Na een succesvolle eerste editie, organiseert Stichting JFF Band wederom het muzikale evenement Jazz@Deurne. Vanaf 13.00uur tot 23.00uur zijn er optredens van diverse jazzmuzikanten in De Potdeksel, Het Vervolg en Beekman&Beekman te zien en te horen.

DEURNE – Zondag 25 maart staat het centrum van Deurne weer in het teken van de Jazz. Na een succesvolle eerste editie, organiseert Stichting JFF Band wederom het muzikale evenement Jazz@Deurne. Vanaf 13.00uur tot 23.00uur zijn er optredens van diverse jazzmuzikanten in De Potdeksel, Het Vervolg en Beekman&Beekman te zien en te horen.

Het initiatief voor een jazz festival ontstond in 2005. Stichting JFF Band wilde een podium creëren voor jazz muzikanten uit de regio en voor liefhebbers uit Deurne en omgeving. Pieter Bouwmans, Maurice Vermaes en Marc Mathijssen, drie leden van de JFF Band, namen het op zich het initiatief uit te werken en de organisatie van de eerste editie van Jazz@Deurne op zich te nemen. “De opkomst was vorig jaar boven alle verwachtingen en de sfeer was geweldig”, aldus Bouwmans. “Met de diversiteit aan optredens hebben we het publiek verrast. De positieve reacties gaven ons voldoende aanleiding het initiatief door te zetten”. Vanaf september is de organisatie, uitgebreid met Johan van Ninhuijs, al weer bezig met de plannen voor 2007. Vermaes: “Er komt toch heel wat bij kijken: Welke bands ga je benaderen, hoe verzamel je de benodigde financiële middelen en hoe zet je het evenement weg. Ook dit jaar zijn we hier naar onze mening echter goed in geslaagd”. Tijdens Jazz@Deurne zullen er zeven optredens zijn verdeeld over drie cafés. Onder de muzikanten zijn ook twee oud-leden van Big Band Deurne, de voorganger van de JFF Band. Pianist Thijs Cuppen is inmiddels een gerenommeerde jazz musicus en heeft onder andere opgetreden tijdens het North Sea Jazz festival. Hij treedt op samen met zangeres Myrthe Buys en band. “We zijn blij met het optreden van Thijs” zegt Van Ninhuijs, “hij is toch een Deurnese muzikant die is doorgebroken. Hij is zelf ook erg enthousiast om weer eens in Deurne op te kunnen treden”. Gitarist Philip Ross, eveneens oud-lid, maakt onderdeel uit van de Eindhovense formatie MrLuca. Het absolute hoogtepunt van de dag vormt het optreden van de band Room Eleven met zangeres Janne Schra. Deze band is vijf jaar geleden ontstaan en maakte hun live debuut tijdens de Amsterdamse Uitmarkt. Al snel groeide de band uit tot een populaire act in het podiumcircuit. Live is de band een verademing door hun spontaniteit, interactie met het publiek, improvisatietalent en liefde voor het experimenteren met muzikale vormen en stijlen. In 2006 kwam hun debuutalbum Six White Russians & A Pink Pussycat uit. Bouwmans: “Per toeval zijn we eigenlijk bij Room Eleven uitgekomen. Ik zag ze tijdens een tv-optreden. Het enthousiasme straalde zo van ze af, dat ik meteen op internet ben gaan zoeken. De contacten waren daarna snel gelegd. We zijn er trots op een dergelijke band te kunnen presenteren tijdens het festival”. De overige optredens zijn van de Pink Panther Revival, Blue Note Combo en een workshopgroep van Herbie Guldenaar.

De slotact wordt verzorgd door de JFF Band zelf. Bouwmans: “We hopen wederom op een ontspannen en gezellige sfeer met muziek die bij het publiek blijft hangen. Daarna gaan we kijken of we het evenement structureel kunnen opnemen in de evenementenkalender van Deurne”. Toegang tot het evenement, wat rond 13.00uur begint, is gratis. Op de site www.jazzatdeurne.nl is meer informatie te vinden over het programma en de optredende bands.