ThinkQuest winnaar eerste Eindhoven Internet Award


In het Auditorium van de TU/e hebben Wim Claassen, wethouder Economische en Socialen Zaken van de gemeente Eindhoven en Ben Waumans, voorzitter Digitale Stad Eindhoven voor de eerste keer de Eindhoven Internet Award uitgereikt aan Danny Van Gelder, product manager van ThinkQuest.


In het Auditorium van de TU/e hebben Wim Claassen, wethouder Economische en Socialen Zaken van de gemeente Eindhoven en Ben Waumans, voorzitter Digitale Stad Eindhoven voor de eerste keer de Eindhoven Internet Award uitgereikt aan Danny Van Gelder, product manager van ThinkQuest.

De uitreiking van de Eindhoven Internet Award vormde een feestelijke afsluiting van het symposium ‘Internet…een spiegel van de samenleving?’ dat Digitale Stad Eindhoven ter ere van haar 10-jarig bestaan organiseerde.

De Eindhoven Internet Award is een door Digitale Stad Eindhoven en de gemeente Eindhoven nieuw ingestelde prijs. Het is een prijs die jaarlijks toegekend wordt aan die organisatie, vereniging, instelling of persoon die zich in bijzondere mate heeft ingezet om internet beter en/of makkelijker toegankelijk te maken voor niet-zakelijk gebruik. De jury die de kandidaten heeft beoordeeld, is van mening dat ThinkQuest bij uitstek aan de gestelde criteria voldoet. De Eindhoven Internet Award bestaat uit een bronzen beeld met inscriptie van de Vughtse kunstenares Renée van Leusden.

ThinkQuest is een label van Kennisnet dat staat voor ICT innovatieve en inspirerende webevents. Het is een eductatief en innovatief concept van Kennisnet waarmee het gebruik van internet en ICT in het onderwijs wordt gestimuleerd. ThinkQuest is verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van webstrijden voor scholieren in het basis-, voortgezet- en beroepsonderwijs en volwasseneducatie. Daarnaast is er ook een webstrijd voor studenten in het hoger onderwijs en docenten van basis- en voortgezet onderwijs. De uitdaging van de webstrijd is het in teamverband maken van een educatieve, originele en interactieve website.

Jury Eindhoven Internet Award

Emile Aarts
Philips, vice president Natlab en motor
achter de ambient intelligence activiteiten,

Peter Kentie
marketing manager van PSV maar ook zeer bekend door
zijn initiatieven rond webdesign. Zijn boeken worden gezien
als basismateriaal voor webdesigners.

Guido van Rooij
Senior security consultant bij Madison Ghurka.
Een van de oprichters van DSE en IAE.

Egbert Jan Sol
Directeur Kennis van TNO Industrie en Techniek. Daarvoor
werkzaam bij Ericsson en Philips. Was van 1990 tot 1998 deeltijdhoogleraar op de TU/e. Eerste voorzitter van DSE

Willem Jan Withagen
Directeur Genieten van Digiware Management.
Oprichter van internet provider Internet Access Eindhoven, indertijd de tweede provider in het land.

Ben Waumans
Voorzitter DSE. Voorheen werkzaam bij Philips als research medewerker, hoofd van het projectencentrum en lid van de directie van het Natlab.