Speciale openstelling Dr. A. F. Philips Sterrenwacht

Ter gelegenheid van de Open Monumentendag is dit weekend de Dr. A. F. Philips Sterrenwacht geopend voor publiek. Op 13 en 14 september kunt u tussen 10:00 en 17:00 een bezoek brengen aan dit monument.

Ter gelegenheid van de Open Monumentendag is dit weekend de Dr. A. F. Philips Sterrenwacht geopend voor publiek. Op 13 en 14 september kunt u tussen 10:00 en 17:00 een bezoek brengen aan dit monument. De sterrenwacht is in 1935 is gebouwd in opdracht van Dr. A.F. Philips en beschikt over een grote newtoniaanse sterrenkijker die staat opgesteld bovenin het gebouw.

Bij goed weer kunt u zelf door de speciale zonnekijker naar onze zon kijken. Beneden in de sterrenwacht is er een voorstelling en verspreid over het gebouw zijn er poster presentaties en opstellingen te zien, zoals de slinger van Foucault, diverse schaal modellen en nog veel meer.

Toegang is gratis.
De sterrenwacht is gelegen aan het stadswandelpark,
Alberdingk Thijmlaan 3.
Kijk voor meer informatie op: http://sterrenwacht.dse.nl/

Een reactie

  • jipje

    Op bezoek bij de Sterrenwacht
    [img=Rondleider legt uit wat je door de kijker kan zien]http://www.dse.nl/~jipje/dse/Sterrenwacht_20080914.jpg[/img]

    Op de sterrenwacht kun je door twee verschillende kijkers naar de zon kijken. De grote kijker heeft een speciaal breedband zonnefilter om naar de zon te kijken. Daarnaast is er nog een aparte zonnekijker bovenop de grote kijkerbuis gemonteerd. Deze zonnekijker heeft een zogenaamd H-alpha filter.

    Via het breedband filter kun je goed naar zonnevlekken op de zon kijken en via een H-alpha filter kun je juist goed zonnevlammen zien aan de rand van de zon. Er waren vandaag geen zonnevlekken op de zon te zien, maar wel een paar hele mooie zonnevlammen.