SOVE thema in seizoen 2012-2013: van Jezus naar christendom: wegversmallingen in kerkhistorie?De Stichting Oecumenische Vieringen Eindhoven SOVE kiest voor het seizoen 2012-2013 als jaarthema “van Jezus naar christendom”. SOVE wil pogen om anno 2012 de historische ontwikkelingen rondom de denkbeelden van Jezus opnieuw op een rijtje te zetten. Dat is reeds vaker gebeurd, maar het is goed om dat telkens opnieuw te doen en wel met de kennis van vandaag en met, naar wij hopen, eeuwigdurende inspiratie en enthousiasme. Het is tenslotte zo dat er in 2000 jaar vele splitsingen zijn opgetreden. Dat daarbij ook versmalling in denkbeelden is opgetreden is niet uit te sluiten. Zou het gekozen jaarthema kunnen bijdragen om de verhalen van Jezus opnieuw meer levend te maken zodat we er dagelijks naar kunnen handelen?
Kirsten Wuijster gaat op 3 november om 18.30 uur voor in de eerste viering met dit jaarthema in de Eindhovense Studenten Kapel, Kanaalstraat 6 in Eindhoven.
Een leerhuis, ter voorbereiding van de viering op 1 december, is er op 8 november om 19.00 uur in de Sint Maartenskerk, Heibocht 10 in Veldhoven. Dan behandelt Alex van Heusden van Leerhuis & Liturgie Amsterdam “de Joodse oorsprong van het christendom”. Kosten 7,50 euro pp. Vanuit Eindhoven buslijn 18 of 103.