Sfeervolle literaire Avond 1 juli a.s.: Literatuur Stimuleringsprijs Eindhoven


De Stichting Literatuur Stimuleringsprijs Eindhoven organiseert dit jaar de 2e editie van de gelijknamige tweejaarlijkse literatuurprijs. Met deze literatuurprijs en de activiteiten er omheen wil de organisatie beginnende schrijvers een platform bieden om hun talenten te ontdekken en te verbeteren.


De Stichting Literatuur Stimuleringsprijs Eindhoven organiseert dit jaar de 2e editie van de gelijknamige tweejaarlijkse literatuurprijs. Met deze literatuurprijs en de activiteiten er omheen wil de organisatie beginnende schrijvers een platform bieden om hun talenten te ontdekken en te verbeteren. Dit gebeurt door het inzetten van een website met relevante informatie en door samen te werken met organisatoren van workshops, cursussen en andere activiteiten rond ‘schrijven’. Het uiteindelijke doel van de stichting is zich in te zetten voor het bevorderen van het (literaire) schrijverschap in Eindhoven.

De prijsuitreiking vindt plaats op 11 november in het Auditorium van de TU/e. Nieuw is dit jaar de keuze voor afzonderlijke prijzen in de categorieën proza en poëzie. De jury van de Literatuur Stimuleringsprijs 2008 staat onder voorzitterschap van de schrijver en literatuurkenner Martin Ros.

Thema van deze tweede Stimuleringsprijs is: ‘Eindhoven … Licht!’. De organisatie van de prijs en het gekozen thema worden nader toegelicht tijdens een startbijeenkomst op 1 juli in het Centrum Kunstlicht in de Kunst; waarmee de inzendtermijn wordt geopend.

Wij nodigen u graag uit tot het bijwonen van deze sfeervolle literaire avond, waarvan het programma als volgt is samengesteld:

19.30
Ontvangst in het Centrum Kunstlicht in de Kunst, Emmasingel 31 Eindhoven.

20.00
Woord van welkom door Marjan Ruiter, directeur van het Centrum Kunstlicht in de Kunst

20.10
Inleiding van Wim Daniëls over het onderwerp ‘Schrijven’

20.30
Olga Maria Berger, winnares van de eerste Literatuur Stimuleringsprijs, vertelt over haar ervaringen na het winnen van deze prijs in 2006.

20.45
Stadsdichter Arnoud Rigter draagt een gedicht op aan de tweede Stimuleringsprijs.

21.00 Pauze

21.15
Wim Daniëls neemt ons mee langs het thema ‘Licht’

21.45
De organisatie geeft een korte toelichting op het verloop van de literatuurprijs.

U bent van harte uitgenodigd.

Wilt u een plaats reserveren dan kunt u zich vooraf aanmelden via: ajvermeer@onsbrabantnet.nl.

De entree van deze avond is gratis en er is vanzelfsprekend gelegenheid om een rondgang te maken door het Centrum Kunstlicht in de Kunst.

Zie ook de website: http://www.list-eindhoven.nl/index2.html