Roboog Team van basischool de Boog winnaar van de ‘Power Puzzle’ Projectprijs!

Beste vrienden van het ROBOOG Challenge team,10de van de hele Benelux plus de TU Eindhoven ‘Power Puzzle’ Projectprijs, gefeliciteerd!
Zoals u wellicht wel weet zijn er 2 echte hoofdprijzen te winnen de robotprestatieprijs en de projectprijs. Helaas deed onze wuppie niet wat wij hadden gehoopt, hij haalde zelfs minder punten dan bij de regio-finale.

Beste vrienden van het ROBOOG Challenge team,10de van de hele Benelux plus de TU Eindhoven ‘Power Puzzle’ Projectprijs, gefeliciteerd!
Zoals u wellicht wel weet zijn er 2 echte hoofdprijzen te winnen de robotprestatieprijs en de projectprijs. Helaas deed onze wuppie niet wat wij hadden gehoopt, hij haalde zelfs minder punten dan bij de regio-finale. Misschien waren we door het vroege opstaan (6 uur) niet helemaal fit en wakker. Toch ondanks alle tegenslag nog een 10de plaats. Maar niet getreurd we hebben wel de “power puzzle” projectprijs gewonnen.

Elk team heeft het energiegebruik van een gebouw in zijn nabije omgeving geanalyseerd. Het team dat het beste onderzoek heeft gedaan en de resultaten daarvan ook bij de presentatie weet over te brengen, wint de ‘Power Puzzle’ Projectprijs. De onderzoeksjury kijkt onder andere naar de kwaliteit van het onderzoek, de creativiteit en kwaliteit van de presentatie en het gebruik van hulpmiddelen en bronnen. Al met al een geweldig resultaat, waar we trots op mogen zijn. Al die maanden van voorbereiding, onderzoek en uitwerking zijn niet voor niets geweest. Deze prijs hebben we natuurlijk ook te danken aan de medewerking van het Philips Stadion en E.ON. We delen hem dan ook graag met hun. Helaas dus geen ticket voor een internationaal toernooi, alhoewel elk land nog eens één team nomineert voor het World Festival met een wild card maar of de FLL ons wel het juiste team daarvoor vindt is nog maar afwachten. We hebben in ieder geval een geweldig leuke dag gehad en het evenement was tip top georganiseerd. We hebben genoten en dat is eigenlijk het aller aller belangrijkste. Nu gaan we eerst even carnaval vieren, vakantie houden en de CITO toets maken!

Groetjes, Het ROBOOG Challenge team

(Een bijdrage van Angela Wellink)