Rik van Iersel opent de Overzichtstentoonstelling van de B.K.T.

.

. De officiële opening op zaterdag 23 januari zal geheel in de traditie van de vereniging gedaan worden door een prominente Eindhovenaar. Het is me dan ook een grote eer om dit jaar Rik van Iersel bereid gevonden te hebben deze opening te verrichten
Van Iersel, wordt algemeen beschouwd als een van grootste talenten van de naoorlogse Nederlandse schilderkunst. In het bijzonder in de Verenigde Staten en Canada geniet hij grote bekendheid en plaatst men hem in de traditie van de grote Nederlandse kunstenaars. De spontane, expressieve wijze van werken die kenmerkend is voor Rik van Iersel. Tekenen en schilderen is voor hem van jongs af aan een absolute noodzaak. In zijn persoonlijke beeldtaal geeft hij vorm aan alles wat er in hem omgaat. Als een onafzienbare stroom vullen deze kleurrijke beelden zijn doeken.


DE VERENIGING
De BKT, zoals die er nu uitziet, heeft zich sinds haar oprichting in 1980 (jaar van inschrijving K.v.K.) ontwikkelt als een vereniging die zich kan meten aan het niveau van de professionele keramist. De vereniging anno 2010 telt nu zo’n 129 leden. Deze zijn verdeeld over 9 groepen waarvan op dinsdag een kindergroep. Deze groepen zijn verspreid over een week onder deskundige leiding van gediplomeerde vakdocenten met keramiek bezig.

De BKT mag zich zeker tot de grotere groepen van kunstbeoefenaars rekenen. De BKT streeft ernaar om nieuwe, vooral jongere leden binnen haar gelederen te krijgen. In de aanwas van nieuwe leden is deze trend al voorzichtig te zien. Keramisten zijn tenslotte niet per definitie saaie oudere mensen. Juist de jongeren kunnen een positief creatieve invloed hebben op de andere leden van de vereniging. Vanuit deze gedachte is daarom dan ook dit jaar gestart met een KinderAtelier voor kinderen van 5 t/m 12 jaar.

De leeftijden van de leden variëren van jongeren vanaf ca7 jaar tot royale tachtigers. Ieder met een eigen creatieve historie variërende van Arendonk tot onderwijs en van keukentafel tot eigen atelier.
Ook worden er workshops georganiseerd. Boetseren volgens levend model en het maken van gietmallen zijn hiervan goede voorbeelden. In overleg is het ook mogelijk om vanuit de groepen een excursie te organiseren om zodoende bij te blijven op het gebied van keramiek. Voor ieder wat wils.

Keramiek in al haar facetten is tijdens de expositie op zaterdag 23 jan. (11:00 uur opening) en zondag 24 jan. te zien in het atelier. Handvormen en draaien(demonstratie). Sculpturen, figuratieve- en non-figuratieve en experimentele kunst kom je er tegen.

Tijdens deze jaarlijkse overzichtsexpositie die gehouden wordt in het atelier aan de Lindelaan 1b in Eindhoven is er de gelegenheid om zelf met klei aan de gang te gaan. Wil je een keer draaien? Of lijkt het handvormen je wel iets? Je krijgt nu de kans om uit te proberen of het werken met het oudste materiaal iets voor jou is. Uiteraard onder deskundige leiding van een van onze docenten.

Tijdens een kop koffie, u aangeboden door de BKT, kunt u verschillende kunstenaars aanspreken om wat meer te weten te komen over het fascinerende oermateriaal dat klei heet.
Meer Info vind u op onze website: http://bkt.dse.nl