Rien was jarig

Onze hoofdredakteur was jarig !


Onze hoofdredakteur was jarig !

Rien, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag!
We hopen dat je nog lang de DSE hoofdpagina met plezier blijft redigeren.
Hartelijk dank namens ons allemaal….

10 reacties

 • gerardvanopstal

  Lang zal hij leven , lang zal hij leven.
  Proficiat, Rien en vooral doorgaan, dus……..

  • Anoniem

   Rien is jarig
   Gefeliciteerd Rien, ik sluit me bij Gerard aan vooral doorgaan
   met het goede werk op DSE!

 • ron

  Gefeliciteerd
  En natuurlijk verwachten nog een mooie foto bij dit bericht! 🙂

  Bedankt Rien!

  • rienvalk

   Foto
   Gedaan. (done) Wel jammer dat de hoofdredacteur zoiets nog steeds zelf moet doen 😉 Wat dat betreft kunnen we nog wel wat schrijvers en fotografen gebruiken voor onze homepage.

 • gerrit16

  Gefeliciteerd
  Van harte

  gerrit

 • jipje

  Gefeliciteerd!
  Weer een rondje om de zon erbij. 🙂

  • gerrit16

   Verjaarscadeau
   Rien,

   Ik begrijp uit bovenstaande dat je op 20 oktober jarig bent.
   Als ik dat eenmaal weet dan kan ik het niet nalaten om iets over het weer op je verjaardag te vertellen.

   De [b]hoogste temperatuur overdag[/b] was slechts 9,7 graden. Dat is heel koud want de norm voor 20 oktober is 14,4 graden. De laatste 14 jaar is het gemiddeld op deze dag inderdaad exact 14,4 graden geweest dus op jouw verjaardag hebben we geen last van de klimaatverandering! De hoogste temperatuur op 20 oktober hebben we gehaald in 1969. Het werd toen 21,2 graden. Helaas is dat alweer 41 jaar geleden. Na 1969 is het nooit meer zo warm geweest op deze dag.

   De [b]koudste 20 oktober[/b] was in 1952. Dat is dus 58 jaar geleden. Het werd die dag maximaal slechts 7,3 graden en dat is dus nog eens ruim 2 graden kouder dan dit jaar.

   De[b] warmste nacht [/b]op 20 oktober was in 2006. Dat is dus nog niet zo lang geleden. De temperatuur zakte die nacht niet verder dan 13,4 graden. Dat is erg warm want de norm voor de nacht is 6,0 graden. Het is de laatste jaren toch vaak koud in de 20 oktobernacht. In de laatste 14 jaar is het gemiddelde 5,0 graden . Dat is dus 1 graad onder de norm. Dit jaar was het in deze nacht minimaal 3,0 graden. Behoorlijk frisjes dus en flink onder de norm. De aller koudste 20 oktober nacht was in 1964. Het vroor toen 1,1 graad.

   De [b]gemiddelde etmaaltemperatuur[/b] voor 20 oktober was dit jaar 6,2 graden. De norm hiervoor is 10,2 graden , dus ook weer flink te koud. De laatste 14 jaar is het steeds te koud in die nacht. Het gemiddelde over die 14 jaar is 9,8 graden.

   Het[b] regende[/b] op 20 oktober ook. Dat is niet uitzonderlijk want gemiddeld regent het op 45% van alle 20 oktober etmalen. Ditmaal viel er 3 mm en het regende 3 uur en 54 minuten. De laatste 11 jaar is er gemiddeld 4,0 mm gevallen en regende het gemiddeld 1 uur en 54 minuten. Dit jaar was het dus niet uitzonderlijk. Het natst was het op 20 oktober 2004 toen er 15,9 mm regen viel in eveneens 3 uur en 54 minuten. De langdurigste regen van de 20e oktober was in 1996. Het regende toen 10 uur en 54 minuten.
   Het kan ook hard regenen op 20 oktober. Dit jaar was de regenintensiteit ongeveer 0,8 liter/uur/m2. In 2004 was dat maar liefst 4,1 liter/uur/m2, dat is dus 5 maal zo hard.

   [b] De zon[/b] schijnt op 20 oktober ook wel eens. Dit jaar was dat 3 uur en 54 minuten en dat is 37% van wat op die dag mogelijk is. De norm voor 20 oktober is 34% dus Rien heeft op zijn verjaardag iets extra’s gekregen. De laatste jaren laat de zon zich toch vaak , op 20 oktober, zien. Gemiddeld over de laatste 11 jaar is dat 4 uur en 54 minuten en dat is 47% van wat mogelijk was. De zonnigste 20 oktober hadden we in 2008. De zon scheen toen 8 uur en 54 minuten en dat is 85% van het mogelijke.

   Op 20 oktober is het ook vaak [b]vochtig[/b]. De relatieve vochtigheid was dit jaar gemiddeld over de hele dag 88% . De norm voor deze dag is ongeveer 86%.

   Zo dat was je verjaardagscadeau!!!

   gerrit

   • rienvalk

    Bedankt allemaal voor de goede wensen
    Onze DSE penningmeester heeft zijn felicitaties deze keer maar op onze homepage gezet, waar ik “normaal” gesproken met een mailtje verrast word. Toch leuk. Maar naarmate de jaren erbij komen vind ik mijn verjaardag steeds minder belangrijk worden 🙂

    Waar ik wel benieuwd naar ben is of mijn uitspraak: “wacht maar in de herfst komen er vast nog een paar mooie dagen waarop je met een trui in de herfstbossen kunt wandelen” nog bewaarheid wordt. Zit dat er volgens jouw weerstatistieken nog in Gerrit?

 • leoniemarechal

  jarige Rien
  Beetje laat! Hartelijk gefeliciteerd Rien en onze dank voor al je steun. Namens Lennie van Vugt en Leonie Maréchal

 • vanmelis

  Rien was jarig
  Rien, gefeliciteerde.