Reunie Scouting Johannes Vianney Eindhoven

Scouting Johannes Vianney uit Eindhoven bestaat 65 jaar. Om dit te vieren houden wij een reunie op zaterdag 10 oktober. Wij zoeken nog vele oudleden van onze vereniging, bent u er één van?

Scouting Johannes Vianney uit Eindhoven bestaat 65 jaar. Om dit te vieren houden wij een reunie op zaterdag 10 oktober. Wij zoeken nog vele oudleden van onze vereniging, bent u er één van? Aanmelden kan via www.vianney.nl of neem contact op met Nancy van Iersel 040-2693180 (na 18.00 uur)

3 comments

 • vanmelis

  Oorspronkelijke naam: “Michael Magone” verkennersgroep
  De Michael Magone verkennersgroep werd na de bevrijding in 1944 opgericht door onderwijzer Livinus Close uit de Lorentzstraat.
  Livinus Close was een Salesiaan van Don Bosco. De Salesianen werden door Don Bosco vernoemd naar de Heilige Franciscus van Sales. Michael Magone was een jong gestorven voorbeeldleerling van Don Bosco.
  De Pastoor van de Johannes Vianney parochie verplichtte Close de naam aan te passen. Hij weigerde. Zijn vaandrigs van de andere twee groepen stemden wel in. Daarop werd een-derde van de Michael Magonegroep opgeheven en vielen Close en 32 jongens buiten de boot. Wat er met de kapelaan die geestelijk raadsheer van de Michael Magonegroep was wist de familie Close niet.

  [img=Foto: Hans van Melis “Graf Hopman Close”]http://www.dse.nl/~vanmelis/blog/grafsteen-Close.jpg[/img]

  Hopman Close ligt begraven op het kerkhof van de St. Petruskerk aan de Pastoriestraat.

  • Anoniem

   achtergrond informatie
   Geachte heer van Melis,

   Dank u wel voor uw reactie. Leuk om te zien deze extra informatie. Ik wist wel dat onze scoutinggroep voorheen Michael Magone groep heette. Maar deze informatie wist ik niet, grappig om te horen.

   Bent u ook lid geweest van onze groep? Of hoe komt u aan deze informatie?
   Graag zien we u terug op de reunie op 10 oktober.

   Met vriendelijke groet,

   Nancy van Iersel
   namens Scoutinggroep Johannes Vianney

   • vanmelis

    Hoe komt u aan deze informatie?
    Ik heb na aanleiding van de foto van groep I gesproken met de inzender [b]G. Close-Putman[/b] de schoonzus van Livinius Close. Ik begrijp nu dat er gaten zitten in de geschiedschrijving terwijl ik dacht aan opzettelijk verzwijgen door de Scoutinggroep Johannes Vianney. In de loop van de tijd is de geschiedens op Eindhoven in Beeld wat duidelijker geworden ook alle oude aannames zijn nog terug te lezen.
    Welnu; voor Don Bosco (en Michael Magone) zie http://eindhoveninbeeld.com/foto.php?foto=4619.
    Op foto http://eindhoveninbeeld.com/foto.php?foto=2826. staat de in 1947 opgeheven Michael Magonegroep, groep I van Hopman Livinius Close.
    Onderwijzer Close is te zien op http://eindhoveninbeeld.com/foto.php?foto=526.

    Voor alle leden en oud leden veel plezier op de [b]reunie van 10 oktober[/b]. Ik was lid van St. Michael, voor mij dus geen [b]re[/b]unie.