Presentatie “EINDHOVEN DICHTSTAD 5”

Sinds de publicatie van Eindhoven Dichtstad 1 heeft met korte of lange tussenposen een publicatie in deze serie plaatsgevonden. Woensdagavond 10 oktober zal de presentatie van Eindhoven Dichtstad 5 plaatsvinden. Deze uitgave wijkt af van de eerder in de reeks verschenen bundels. In deze bundel zijn zowel Eindhovense muzikanten en dichters aan het woord.

Sinds de publicatie van Eindhoven Dichtstad 1 heeft met korte of lange tussenposen een publicatie in deze serie plaatsgevonden. Woensdagavond 10 oktober zal de presentatie van Eindhoven Dichtstad 5 plaatsvinden. Deze uitgave wijkt af van de eerder in de reeks verschenen bundels. In deze bundel zijn zowel Eindhovense muzikanten en dichters aan het woord. De dichters schreven over muzikanten uit het Eindhovense en hun liederen of maakten gewoon zelf een liedtekst.

In de bundel interviews met muzikanten: Tony Vos, Ad Peijnenburg, Maarten Voorbij, Afflict en Hard Headed Soul. Liedteksten van Armand, Toon en de Tontjes, Capablanca, Eduard Rédele, Jan Smeets en Cor de Rot.
Gedichten, liedjes en verhalen van Eindhovense schrijvers geïnspireerd op muziek van: Erwin Troost, Peer Smits, Jan van Ommeren, Eva Libra (Thea Schoutissen), Willem Adelaar, Robert Tau, Pierre Maréchal, Reepke (Peter Scharpach), Maarten Gulden en Cornelis le Mair.

Rond de bundelpresentatie treden op: Jan van der Pol, Frans van Hoof, Arnoud Rigter (onlangs gekozen tot Stadsdichter van Eindhoven), Robert Tau, Willem Adelaar, Maarten Gulden, Guus Boers (Flying Spiders) en Pierre Maréchal.
Muziek:Tony Vos en Walter Vergeer en Orinoko (vaste muzikanten) van het programma: Bibliotheek deWitteDame-Poëthement. Beelden van H-J Schröter met een tijdsbeeld van de Poort van Kleef (voorheen aan de markt te Eindhoven) waar dichters, muzikanten en schilders vaak te vinden waren.

Organisatie & Presentatie: Pierre Maréchal (pmarechal@orange.nl)
Waar: Bibliotheek deWitteDame in het centrum van Eindhoven.(deWitteDame-Poëthement)
Wanneer: Woensdag 10 oktober.
Tijd: 20.00 uur. (De bibliotheek wordt om 20.00 uur gesloten, belangstellenden en genodigden dienen voor 20.00 uur aanwezig te zijn.)

* Tijdens het programma worden nog enkele exemplaren van de serie Dichtstad en cd’s van Dichtstad 3 aangeboden.