Popronde Eindhoven op 21 november met 40 gratis live acts!


Popronde Eindhoven heeft wat te vieren: het vijfjarig bestaan in onze stad. De Grande Finale van het rondreizend festival – dat dit jaar langs 20 steden door heel Nederland trekt – wordt nog ietwat grootser opgezet dan de afgelopen vier jaren. Popronde Eindhoven pakt op vrijdagavond 21 november flink uit met 40 optredens van diverse bands en acts bij 24 podia in onze binnenstad!


Popronde Eindhoven heeft wat te vieren: het vijfjarig bestaan in onze stad. De Grande Finale van het rondreizend festival – dat dit jaar langs 20 steden door heel Nederland trekt – wordt nog ietwat grootser opgezet dan de afgelopen vier jaren. Popronde Eindhoven pakt op vrijdagavond 21 november flink uit met 40 optredens van diverse bands en acts bij 24 podia in onze binnenstad!

Het volledige programma (met bands, locaties, routekaart een aanvangstijden) van Popronde Eindhoven online: www.popronde.nl/2008/steden/index.asp?cityId=15
(Het programma van Eindhoven is ook in word bijgesloten met bioteksten van de deelnemende bands)

De Popronde Eindhoven wordt om 20.15 uur geopend bij TAC aan de Vonderweg en bij poppodium de Effenaar met een avontuurlijke afterparty op de gehele benedenverdieping, in zowel het café, foyer als de zaal afgesloten. Gewapend met het programmaboekje kan het publiek een tocht door het centrum maken en van band naar band zappen om een beeld te krijgen van opkomende Nederlandse acts en verschillende muziekstijlen. De Popronde beperkt zich niet qua muziekstijl; optredens van singer-songwriters, gitaarpop, rock, jazz, folk en dance acts zijn te bezoeken. Alle 40 optredens in Eindhoven zijn nog steeds gratis voor het publiek toegankelijk.

Om het lustrum luister bij te zetten wordt een selectie van het muzikale talent op video geregistreerd door 3 mobiele camerateams. De uitzending is live te bekijken via www.citytv.nl en later ‘on demand’ terug te zien. Bovendien maakt Next Best Band live beelden van enkele Popronde bands, om later terug te kijken op hun site www.nextbestband.nl.

De Popronde editie 2008 wordt op 21 november in Eindhoven tot een succesvol einde gebracht en is de laatste kans om nog een editie van het festival te bezoeken… dit jaar althans! Tal van bands die eerder op de Popronde speelden braken door naar een groter publiek, voorbeelden zijn The Sheer, marike Jager, Voicst, Relax, Mala Vita, Elle Bandita, Racoon, Illicit, T99, a balladeer, Lucky Fonz III, Leine en Leaf. Voor de vele duizenden bezoekers is Popronde dé kans om kennis te maken met het talent in allerlei genres – waaronder de toekomstige (sub)top – dat Nederland rijk is.

Popronde doet 20 steden aan
Reizend festival Popronde vindt dit jaar in 20 steden plaats. De steden waar het festival neerstrijkt in de periode van 12 september tot en met 21 november zijn; Nijmegen, Den Haag, Rotterdam, Deventer, Maastricht, Heerlen, Den Bosch, Wageningen, Utrecht, Groningen, Arnhem, Breda, Leeuwarden, Enschede, Alkmaar, Leiden, Tilburg, Middelburg, Haarlem en tenslotte Eindhoven. De 100 geselecteerde bands en artiesten voor Popronde 2008 zullen samen meer dan 450 optredens gaan geven bij de 350 deelnemende podia in 20 steden.

Popronde, samenwerkingsproject
Popronde is een coproductie van Popwaarts met het Muziek Centrum Nederland (MCN). In elke stad waar het festival plaatsvindt wordt samengewerkt met een lokale organisatie op cultuurgebied: in Eindhoven is dat al vijf jaar lang Monique v.d. Boogaard met MUZE [Records]. Het gezamenlijk streven is bands gelegenheid geven zich middels de Popronde buiten eigen stad of regio in de kijker te spelen. De Popronde vormt zo een schakel in de doorstroom van artiesten naar het bestaande festival- en live circuit en voeding voor de Nederlandse Popmuziek.

Dagblad Metro, Revu, Kink FM, OngekendTalent/3FM, MusicFromNL, Next Best Band en Nakko zijn mediapartners van Popronde 2008. Op de website meer info over de samenwerking.

Website Popronde 2008
Op de Popronde site is onder andere van alle geselecteerde bands die toeren met Popronde 2008 een korte beschrijving, foto en een loop van hun muziek te vinden. Via de site www.popronde.nl kan men zich abonneren voor de Popronde nieuwsbrief. Van de Popronde verschijnt ook jaarlijks een promo cd, meer info, zie voor de editie 2008:
www.popronde.nl/2008/info/cd/

Popronde 2008 wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor de Podiumprogrammering en Marketing, het SNS Reaal Fonds en de provincie Noord Brabant. In Eindhoven staan de gemeente Eindhoven/CityDynamiek, POPei, CityTV, Zesde Kolonne ieder op hun eigen gebied Muze en Popwaarts bij.

Meer info over het festival, de bands, het programma in andere steden:
http://www.popronde.nl/ en myspace.com/popronde

Programma Popronde Eindhoven vrijdag 21 november
Voor het volledige programma met een directe link naar de spelende bands plus omschrijving muziekstijl, de deelnemende podia, aanvangstijden en een plattegrond van het centrum, bezoek je de popronde site: www.popronde.nl/2008/steden/index.asp?cityId=15

Namens Monique van den Boogaard
email: monique op muzecentral.nl