PopEi gaat door ondanks faillissement

De gemeente Eindhoven zet de functies verhuur van oefenruimte, studio en podium van PopEi in het Klokgebouw voort van maandag 7 september tot 1 oktober 2009. Dit gebeurt in overleg met de curator van het failliete PopEi. Door dit besluit kunnen de gebruikers van onder meer ROC en CKE maandag 7 september het nieuwe seizoen starten en kunnen bands weer oefenen.

De gemeente Eindhoven zet de functies verhuur van oefenruimte, studio en podium van PopEi in het Klokgebouw voort van maandag 7 september tot 1 oktober 2009. Dit gebeurt in overleg met de curator van het failliete PopEi. Door dit besluit kunnen de gebruikers van onder meer ROC en CKE maandag 7 september het nieuwe seizoen starten en kunnen bands weer oefenen. De gemeente stelt Henny Beekwilder (voorheen gebiedsmanager sportcomplex Eindhoven Noord) per direct aan als interim manager.

Met dit besluit komt de gemeente tegemoet aan de wens van de raad om de functies van voormalig PopEi in stand te houden. De periode tot 1 oktober is bedoeld om snel orde op zaken te stellen en om plannen voor een verdere voortzetting tot 31 december 2009 te maken. Na 1 oktober wordt het traject ingezet voor een definitieve oplossing.

De gemeente wil dit weekend nog zoveel mogelijk medewerkers spreken om te kijken wie welke activiteiten kan en wil doen vanaf maandag 7 september.

Zouden ze het cafe-restaurant ook open houden? De horeca op Strijp-S is toch al zo dun gezaaid.

2 comments

 • polleke

  Blij
  Ik ben hier erg blij mee, want ik ben er al vaak geweest sinds ze op Strijp S zitten. Ik hoop dat ze definitief een doorstart kunnen maken!
  Alleen de foto van de klok: had je die niet om vijf voor twaalf moeten nemen????? šŸ™‚

  • rienvalk

   @polleke
   Tja die klok, toen we deze informatie kregen had ik er geen met vijf voor twaalf en deze kon ik uit een bestaande foto halen, voor een nieuwe opname of photoshoppen was geen tijd šŸ™‚ Maar ik hoop met jou dat alles inclusief het cafe-restaurant gaat doorstarten. Wie weet welke creatieve ideeĆ«n, topbands of songs daar nog uit het ei kruipen tijdens het drinken van een biertje.

   De “kwartiermaker van Strijp S” moet blijven om al ons muziekale regionaal talent een kans te geven.