OV-dag 16 en 17 september

Op zaterdag 16 en zondag 17 september kunt u in Noord-Brabant gratis reizen met de bus. De NS deelt in Eindhoven kortingkaartjes uit voor de maand september.

Het Reizigersoverleg SRE staat met informatie op het NS-station Eindhoven, centrumzijde. Bij het busstation Neckerspoel zijn zaterdag 16 september diverse andere activiteiten. Er rond o.a.

Op zaterdag 16 en zondag 17 september kunt u in Noord-Brabant gratis reizen met de bus. De NS deelt in Eindhoven kortingkaartjes uit voor de maand september.

Het Reizigersoverleg SRE staat met informatie op het NS-station Eindhoven, centrumzijde. Bij het busstation Neckerspoel zijn zaterdag 16 september diverse andere activiteiten. Er rond o.a. een dubbeldekbus rond in de stad.

2 reacties

 • gouddelver

  Volle steun
  Deze actie heeft de volle steun van de SP. En hopelijk van nog van veel meer politieke partijen.
  Om het milieu minder met drukte, uitstoot en lawaai te belasten moet het openbaar vervoer – in onze regio met name het bus- en busjesvervoer – veel beter en uitgebreider worden.

  Namens SP-Veldhoven/De Kempen,
  Lau Kanen, waarn. voorzitter

  • vnkessel

   Evaluatie
   We hadden wat informatiemateriaal in de hal van het NS-station, aan de centrumzijde. Aanvankelijk wat uit het zicht door het informatiemateriaal van LocknGo. LocknGo maakt vreemde reclame, want om 13.30 uur waren ze al vertrokken. Je kan nog tot 7 oktober gratis een kaartje krijgen (zonder borg).

   Net als vorig jaar was er flink wat aanloop op de gratis pennen en dienstregelingen. Bij het busstation zelf stond de rode dubbeldekker, en een muzikant, die het erg leuk deed.

   De provincie eiste de eer op, terwijl het idee eigenlijk vorig jaar was gelanceerd door het Reizigersoverleg SRE, en later opgepikt door de Gemeente Eindhoven.

   Volgend jaar zou men de gratis OV-dag tot een enkele dag moeten beperken, vanwege de toch erg hoge kosten. Het kost iets meer dan 100.000 euro voor een zaterdag in heel Brabant, inclusief SRE-gebied.

   Reizigers hadden vooral veel klachten over de slechte busverbinding naar Lommel, Neerpelt. Er rijdt vanuit Eindhoven eigenlijk geen bus meer. Per 10 december komt er enige verbetering in voor Lommel.