Open huis keramiekatelier “Beoefenaars Keramische Technieken”

Open huis keramiekatelier “Beoefenaars Keramische Technieken”. Een gezellig familie-uitje op zondagmiddag 10 april vanaf 14:00 uur! Het keramiekatelier van de BKT aan de Lindelaan 1b opent haar deuren voor de jeugd.

Open huis keramiekatelier “Beoefenaars Keramische Technieken”. Een gezellig familie-uitje op zondagmiddag 10 april vanaf 14:00 uur! Het keramiekatelier van de BKT aan de Lindelaan 1b opent haar deuren voor de jeugd.

Dit oudste keramiekatelier voor de amateur nodigt iedereen vanaf groep 3 uit om onder begeleiding van een vakkracht gratis kennis te maken met klei in al haar facetten.
Hebben jullie ook altijd graag een kijkje willen nemen in de ”keuken van de keramist”?
Dat kan nu. Speciaal voor alle kinderen vanaf groep drie bieden we de mogelijkheid om kennis te maken met keramiek. Een van onze vakdocenten zal deze kunstenaars in spé begeleiden.

Klei is al duizenden jaren een belangrijk onderdeel van ons bestaan. Voordat er iets geschreven werd waren er al potten en schotels van keramiek. Zij vertellen het ongeschreven verhaal van onze geschiedenis. Gebakken bij hoge temperaturen kom je klei als keramiek overal in de wereld tegen. Denk maar eens aan het huis waarin je woont. De dakpannen en de stenen waarvan je huis is gemaakt zijn van klei. Ook je wc-pot en de wastafel zijn gemaakt van dit mooie oermateriaal.
Kijk eens in je omgeving naar de vazen, potten en kruiken waarin je moeder de bloemen zet. Veel zijn er gemaakt van klei. Het bord, de kopjes, schoteltjes en de bekers van keramiek staan iedere dag weer schoon op tafel. Van hoge adel tot de zwerver eten ze van borden gemaakt van klei. Moderne kunstenaars gebruiken weer steeds meer klei als basis voor hun ontwerpen. In de archeologie gebruikt men klei om levensechte beelden te boetseren om zo te weten te komen hoe de vroegere mens er uit gezien heeft. Zelfs in de auto-ontwerp industrie worden levensgrote klei modellen gemaakt van nieuwe auto’s. Kom dus eens lekker kijken en maak eens iets van klei. Je hoeft dit niet alleen te doen want er is een echte kunstenares die alles van klei weet en je graag helpt.
Inschrijven hoeft je niet en alles is GRATIS. Verder is er gereedschap en klei aanwezig. Je mag je vader en moeder meenemen. Wil je oma en opa meenemen? Dat mag allemaal.

Altijd nieuwsgierig geweest wat je van klei kunt maken? Dan spreken we af dat we elkaar op Zondagmiddag 10 april van 14.00u tot 16.00u zien tijdens ons Open Huis in het keramiekatelier aan de Lindelaan 1b in Eindhoven. www.bkt.dse.nl