ons net Nuenen nee


In Nuenen gaat de actie tegen Ons Net gewoon door.
Ook op DSE heb ik er al wat over gelezen helaas staan daar niet de redenen in waarom ik de actie ben begonnen.


In Nuenen gaat de actie tegen Ons Net gewoon door.
Ook op DSE heb ik er al wat over gelezen helaas staan daar niet de redenen in waarom ik de actie ben begonnen.

1. De prijzen zijn te hoog veel hoger dan de beloofde 20 % goedkoper dan alle andere aanbieders. Belofte maakt schuld

2. Alle aangeslotenen zijn aandeelhouder van Ons Net. Maar wanneer ze per 1 januari niet 20 euro pm gaan betalen zijn ze dat aandeel kwijt. Dus eigendom wordt afgepakt.

3. Ons Net heeft 1,5 jaar lang de nuenenaar verkeerde voorlichting gegeven en nauwelijks echt op de hoogte gebracht wat er was is gebeurd met Ons Net.

4. Er zijn 2 aandeelhouders nl Volkers en de woningbouwvereniging die middels een prioriteitsbelang alle zeggenschap naar zich toe hebben getrokken de Coorporatie is hiermee een farce geworden om de nuenense bevolking rustig te houden.

5. Technisch is nog niets 100 procent in orde. Telefoonlijnen werken heel slecht internet haalt niet overal de juiste snelheid en een helpdesk die absoluut nergens van af weet. ( UPC heldesk maar dan nog erger)

6. We zijn overgehaalt te bellen met ONs Net. En nadat de laatste aansluiting een feit was hebben ze de prijzen pas bekend gemaakt voor het internet. Nu zit iedereen opgescheept met een jaarcontract zodat ADSL altijd duurder word omdat je dan een 2e telefoonabbonnement moet aanvragen bij KPN. dan heb je dus 2 lijnen 1 van Ons Net en 1 van KPN dubbele kosten dus.

Inbellen met Ons Net bij een inbelprovider gaat niet omdat we gebruik maken van VoiP dus de computer van bijv wanadoo denkt dat wij al online zijn.

Dit en nog veel meer problemen zorgen voor de onvrede bij de nuenenaren over Ons Net.

meer weten: www.onsnetnee.tk of onsnet.docshome.com

9 comments

 • henkdaalder

  en wat is nu de actie?
  Dit is dus de ontevredenheid en kritiek op Ons Net. Dat is redelijk duidelijk.
  Maar wat is nu de actie om hier wat aan te verbeteren?

  • Anoniem

   De actie
   Momenteel is r naast een website en een online petitie. Een wekelijkse nieuwsbrief waarin we mensen proberen voorte lichten over andere goedkopere internetmethodes.
   Laten we mensen zien wat er bij Ons Net geneurd dmv inside informatie

   En we zijn in overleg getreden met Ons Net om onze ideeen over met name de prijzen en de communicatie uiteen tezetten en Ons Net proberen te overtuigen dat het nu niet goed gaat.

   Daarnaast hebben we de pers opgezocht en zijn we bezig met de NMA en De OPTA om de legaliteit van dit alles te achterhalen.

 • rienvalk

  De redenen, moet dat dan?
  Mij lijkt het niet noodzakelijk om in het bericht wat Henk Daalder over jouw actie schreef [b] http://www.dse.nl/node/view/568 [/b] ook de redenen nog eens expliciet te vermelden. Een verwijzing naar jouw website is toch meer als voldoende? Je kunt op internet [b]doorklikken[/b] weet je wel! Maar misschien is de onvrede in Nuenen toch wat minder groot als je graag zou willen? 24 van de 7000 aansluitingen die het te duur vinden is niet bepaald overweldigend 🙂 Persoonlijk zou ik trots zijn op Onsnet Nuenen omdat die er in iedergeval in geslaagd zijn om als eerste iets van de grond te krijgen en de subsidie ook echt te benutten. Dat heeft Eindhoven toch wel heel lang laten liggen.

  • Anoniem

   een aantal honderden
   over dat doorklikken had ik niet bij nagedacht temeer omdat ik nooit iets heb gedaan met weblogs.

   Inderdaad de poll is nog niet veel ingevuld maar staat er pas een paar dagen op.
   Intussen heb ik via mail al honderden reacties gehad van mensen die het er niet mee eens zijn.

   De reden is dat ik mijn website niet onder de aandacht krijg van heel Nuenen. De plaatselijke pers weigert er aandacht aan te besteden temeer omdat de plaatselijke pers nauw is betrokken bij ONS Net

   Daarnaast zijn er beloftes gemaakt over Ons Net dit zou namelijk geheel non-profit zijn en worden. Gezien de prijzen ( telefonie gaat met VoiP) ziet dit er niet echt non-profit uit.

   • henkdaalder

    Wie krijgt zeggenschap in Ons Net Eindhoven?
    Wat mij nog wel interesseert is wie bij de eindhovense cooperatie nu de echte zeggenschap krijgt.
    In Nuenen is het door niet nader te noemen gebeurtenissen en handelingen toch zo dat de cooperatieleden niet veel meer te bepalen hebben. Echte zeggenschap hebben ze niet meer, die ligt in Nuenen bij de twee eigenaren vanhet preferente aandeel, Woningbouw vereniging “Helpt Elkander” en de bouwer Volker Wessels.

    Wordt dat in Eindhoven ook zo of worden de Eindhovense cooperatieleden wel echt samen de eigenaar?

    • Anoniem

     ik vraag me hetzelfde af
     op deze pagina zit iemand uit eindhoven die er van overtuigd is dat het in Eindhoven anders gaat.
     lees mijn commentaar daar maar eens over
     http://www.dse.nl/node/view/580

     • vnkessel

      meerwaarde?
      Ik vraag me ook steeds meer af wat nu nog de meerwaarde is van glasvezel. De snelheden kan je ook bereiken met ADSL of kabel. Het tarief is maar ietsje lager. Je kan er nog grotere snelheden mee bereiken, maar wie kan dat nog betalen?
      Meerwaarde zou kunnen zijn dat een aansluiting bijna niets kost. Dat ze bij Ons Net Nuenen een splitsing maken tussen vastrecht en internet, dat is erg krom geredeneerd. Je moet eerst technisch kijken voor welke diensten je betaald. Het Rijk heeft de aanleg betaald, maar men wil nog een extra inkomsten met dat ‘vastrecht’. Je kan je zelfs afvragen of je voor internet kosten moet berekenen. Een e-mailadres kan je overal en ook gratis krijgen.
      Ik kan me alleen wel voorstellen dat je een soort OZB betaalt voor het gebruik van de aansluiting. Maar dat is dan een symbolisch bedrag.
      Bij het aangaan van een overeenkomst moeten beide partijen akkoord gaan. Ons Net Nuenen kan bepalingen of tarieven niet eenzijdig opleggen. Als Ons Net diensten elders inkoopt, bijv. telefoon of radio/tv-signaal, dan is het logisch dat je als consument daar ook voor betaalt.
      Maar voor internet betalen? In de USA doen ze dat toch ook niet, daar is lokaal inbellen immers nog steeds gratis.

     • henkdaalder

      factor 1000 grotere bandbreedte?
      De meerwaarde van glasvezel is natuurlijk de veel grotere bandbreedte.
      En omdat het redelijk elektronica-ongevoeling is, kan het nog wel een 10 tot 20 jaar mee.
      Coax, zoals bij de kabel-TV, is ook heel geschikt, als er maar niet zo’n monopolist op zat.

      ADSL is leuk als er echt niets anders is. Maar veel grotere bandbreedte dan 3 Mbit is echt alleen mogelijk als je binnen 1 km van een centrale woont, hoe verder weg, hoe kleiner de bandbreedte, en snel.
      Sommige ADSL aanbieders schermen met 6 en 8 en zelfs 20 Mbit, dat is dus voor maar weinig klanten weggelegd. Of de ADSL modem-techniek moet over een jaar of 4 een stuk beter en betaalbaarder zijn geworden….

     • Anoniem

      en meer
      DE meerwaarde ligt voornamelijk in de snelheid en het onderhoud
      De snelheid is enorm omdat het met licht gaat. Onderhoud is eigenlijk niet of nauwelijks nodig glasvezel gaat ruim 30 jaar mee waarvan de eerste 20 zeker onderhoudsvrij zijn.
      ONS NET rekent 20 euro pm voor afschijving en onderhoud van het netwerk.

      ONS NET is ook een monolist zij exploiteren het netwerk en bepalen wie er op mag
      vooralsnog doen ze vrijwel alles in eigen beheer net als de UPC