Onderzoek over herinneringen: Meedenkers gezocht!

[i] Hoe kunnen we onze herinneringen aan nu bewaren?
Hoe kunnen we vastleggen wat we meemaken?
Wat leggen we vast voor onszelf en wat om te delen met anderen? [/i]

[i] Hoe kunnen we onze herinneringen aan nu bewaren?
Hoe kunnen we vastleggen wat we meemaken?
Wat leggen we vast voor onszelf en wat om te delen met anderen? [/i]

Voor een onderzoek van het project Materialising Memories aan de TU/e is Ine Mols op zoek naar mensen die willen meedenken over dit soort vragen. Het onderzoek gaat over herinneringen aan het alledaagse leven. Want, hoe gewoon het dagelijks leven ook is, we hebben er vaak ook bijzondere herinneringen aan.

In deze studie wil Ine onderzoeken hoe we dit soort herinneringen en ervaringen kunnen vertalen naar items (voorwerpen, materialen of media) die ons kunnen helpen bij het herinneren van het alledaags leven.

Om inzichten te krijgen in wat voor ‘items’ we hiervoor kunnen gebruiken organiseert zij een groepssessie. Deze sessie zal bestaan uit een creatieve workshop waarin we simpele items maken die een herinnering kunnen representeren. In het tweede deel van de sessie zullen we een groepsdiscussie hebben over wat deze items representeren en hoe we herinneringen kunnen en willen vastleggen.
Voor deze sessie is zij op zoek naar meedenkers! Bij deze bent u daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen.

Meer informatie
De sessies zullen plaatsvinden in juni 2014 op de Technische Universiteit Eindhoven. Datum en tijdstip zullen in nader overleg met de deelnemers gepland worden. De sessie duurt ongeveer 2 uur. Voor deze sessies wordt er gezocht naar meedenkers in de volgende leeftijdscategoriën:
– 18- 23 jaar
– ouders van kinderen in de leeftijd 0-5 jaar
– 60+

Interesse?
Iedereen die interesse heeft om mee te denken over dit onderzoek wordt van harte uitgenodigd zich aan te melden. Meer informatie vind je op de website van het project. Om je direct voor dit onderzoek aan te melden volg deze link.