Nieuwjaarsconcert in Eersel door jonge musici

Nieuwjaarsconcert op 7 januari in de Protestantse Kerk in Eersel


Nieuwjaarsconcert op 7 januari in de Protestantse Kerk in Eersel

Dit concert, dat om 15:00 uur begint, wordt verzorgd door twee zeer jeugdige musici uit Ouderkerk aan de Amstel: Tijmen Veldman, piano en Maxim Schoemaker, klarinet. Voor de pauze worden werken uitgevoerd van o.a. Johannes Brahms, Claude Debussy en Jurriaan Andriessen, na de pauze heeft het concert een ‘jazzy’ karakter met werken van Benny Goodman en George Gershwin.
Tijmen is 15 jaar, en speelt vanaf zijn vijfde piano. Hij heeft ook een aantal jaren gecomponeerd. Met zijn composities heeft hij twee keer een prijs binnen gesleept: de eerste keer toen hij negen was; zijn compositie, een vijfstemmige dubbelfuga, is toen uitgekozen voor het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazersensemble, een jaarlijks terugkerend evenement in het Concertgebouw. De tweede keer heeft hij een moderner stuk gemaakt, Gershwin-achtig, en daarmee de eerste prijs gewonnen bij de Muziekolympiade georganiseerd door de Vereniging Amateurmuziek Nederland. Verder speelt hij bij allerlei gelegenheden piano, ook veel op school, en recent de begeleiding bij de uitvoering van de opera de Zauberflöte. Daarbij speelde Maxim ook een belangrijke rol met zijn klarinet.
Samen met Maxim heeft hij in maart j.l. meegedaan aan het Prinses Christina Concours, en daarbij de regionale finale gehaald.
Maxim is 13 jaar en heeft nu drie jaar les en heeft zich zeer snel ontwikkeld, niet alleen wat betreft techniek, maar ook speelt hij zeer muzikaal en weet hij erg knap de muziek heel gevoelvol uit te voeren.
Het Prinses Christina Concours was de eerste keer dat Maxim aan iets dergelijks meedeed. Hij zit op de Amstelveense Muziekschool, waar veel talent vandaan komt.
De jongens kennen elkaar van school; de broer van Maxim zit bij Tijmen in de klas.
Het concert duurt ongeveer vijf kwartier (inclusief pauze). Entree: € 7,50, kinderen t/m 12 jaar gratis.