Nieuw Literair Podium in de Bibliotheek De Witte Dame

Beste poëzie- en kunst liefhebbers,

Het literaire podium vangt vanaf oktober aan onder de naam De Witte Dame – Poëthement. Het programma van 10 oktober a.s draait om de presentatie van de bundel ‘Eindhoven Dichtstad 5 ‘.
Wij kunnen zowel op zondagen als door de weekse dagen programmeren.

Beste poëzie- en kunst liefhebbers,

Het literaire podium vangt vanaf oktober aan onder de naam De Witte Dame – Poëthement. Het programma van 10 oktober a.s draait om de presentatie van de bundel ‘Eindhoven Dichtstad 5 ‘.
Wij kunnen zowel op zondagen als door de weekse dagen programmeren. Elk met eigen
dimensies, originaliteit, combinaties enzovoort. Immers de komende podia vinden plaats in hét Walhalla van de kunsten. In de nabijheid bevinden zich tevens musea en kunstcentra als
MU, De Krabbedans, het Lichtmuseum, Museum Kempenland en het van Abbemuseum.
In de bibliotheek zelf mag niet gerookt worden en de verwachting is gerechtvaardigd dat de interessegraad van de toehoorders hier hoger ligt dan bij de doorsnee open podia in cafés.
Het podium zal vooral bestaan uit: thematische en algemene podia met optredens uitsluitend
op verzoek van de organisatie, bundel- en boekpresentaties, combinaties met andere kunstvormen, stimuleringspodia, landelijke gedichtendag enz.

De verwachting was, dat na de operatie aan mijn schouder in 2005 (en afscheid
als medewerker van Het Zuidelijk Toneel) de pijnlijke toestanden in dat lichaamsdeel voorbij zouden zijn.
Echter, niets bleek minder waar. Dit jaar waren de pijnen zo intens en frequent dat ik in de ziektenwet ben geraakt. Na het door Robert Tau en ondergetekende podium over de schrijver Nescio, het optreden met Ingrid Al (Muziek
theater) in Veldhoven en in de biologische tuinderij De Walburg in Nuenen was het vrijwel onmogelijk geworden nog ergens op te treden. Dat betekende tevens dat ik voor het nieuwe seizoen 2007/2008 bij K&B geen organisatie en presentatie kan realiseren (Open Podia en NulVeertig © Culti & Art Show). Einde verhaal? Neen!

Alsof Apollo en zijn Muzen een nieuw licht wisten te creëren en mij daarmee dwongen
een nieuwe kijk te genereren op de feiten, was daar het idee om een podium te beginnen
Midden in het Walhalla van woord- en beeldend kunstenaars de bibliotheek De Witte Dame
in de binnenstad van Eindhoven. Dé locatie voor literaire activiteiten met parkeergarage’s
in directe omgeving en snelle verbindingen met bus en trein.
Hier zijn niet alleen nieuwe mogelijkheden maar ook, voor Eindhoven, een vooruitstrevende formule haalbaar.Bovendien is hier een podium mogelijk dat aansluit op het (mogelijke) genezingsproces van mijn persoontje.

De vaste en incidentele optredens van dichters buiten het gebouw gaan zelf gewoon door.
Zo kunnen bijvoorbeeld, dichters die willen deelnemen aan de jaarlijkse Atelierroute zich binnen afzienbare tijd aanmelden.
Binnenkort wordt de website van Poëthement (http://home.orange.nl/pmarechal) aangepast en
vernieuwd.
Alle informatie vindt in de nabije toekomst plaats via persberichten vanuit de organisatie zelf en de bibliotheek De Witte Dame.
Dank voor jullie belangstelling
Pierre Maréchal
Tel: 040-2528301
pmarechal@orange.nl

P.s. Wie kan mij aan een serieuze uitgever helpen voor boeken als ‘Vogels en de Goden’ en voor het luisterboek ‘Johnny is Walking Now’ een poëtisch en muzikaal verhaal?