Nerdlab 8: Robots on Tour zondagmiddag 10 oktober in TAC

Nerdlab is een eendaags festival op het grensvlak van kunst, technologie en wetenschap. Het festival is een platform voor mediakunstenaars, technici en wetenschappers waar zij elkaar in informele sfeer kunnen ontmoeten en kennis en ervaringen kunnen uitwisselen. Nerdlab biedt hen de mogelijkheid hun nieuwe en innovatieve werk op het gebied van robotica te presenteren.

Nerdlab is een eendaags festival op het grensvlak van kunst, technologie en wetenschap. Het festival is een platform voor mediakunstenaars, technici en wetenschappers waar zij elkaar in informele sfeer kunnen ontmoeten en kennis en ervaringen kunnen uitwisselen. Nerdlab biedt hen de mogelijkheid hun nieuwe en innovatieve werk op het gebied van robotica te presenteren. Deze editie van Nerdlab doet het festival de vier grote Brabantse steden, Eindhoven, Breda, Tilburg en ’s-Hertogenbosch aan.

Het veelzijdige programma bevat interactieve installaties, optredens en films waarbij robotica vanuit verschillende creatieve invalshoeken wordt belicht. De presentaties bestaan uit robot art, kinetics maar ook vernieuwend experimenteel onderzoek op het gebied van robotica. Onder de deelnemers zijn onder anderen Gijs Gieksens, Erik Fakkeldij, Bert Vogels en Freek Wieringa. Uit Eindhoven zijn deelnemer: TU/e WTB met de humanoid TUlip, bekend van het robot voetbal, Studio:Ludens met Elise en Knol Ontwerp met Foodrobots.

Toegang tot het festival is gratis. Daarnaast kunnen bezoekers deelnemen aan een workshop om zelf een ‘Bristlerobot’, oftewel ‘veegrobot’, te maken.

Wat:
Nerdlab 8: Robots on tour

Waar en wanneer:
10/10 TAC (Eindhoven) www.tac.nu
24 oktober CBK (’s-Hertogenbosch) www.cbks-hertogenbosch.nl
31 oktober het Duvelhok (Tilburg) www.atelierstilburg.nl/duvelhok

Openingstijden:
14.00 tot 18.00 uur

Toegangsprijs:
Gratis