Met Open Data de wereld Slimmer en Leuker maken

Wedstrijd voor ontwikkelaars, studenten, designers, ingenieurs…
Sluiting inzendingen 31 mei. Door het vrijkomen van Open Data worden steeds meer interessante apps mogelijk in je directe omgeving. Heb je een idee voor een geweldige app of heb je al een app gemaakt? Doe dan mee met de wedstrijd Apps voor Eindhoven Challenge! Er zijn leuke geldprijzen te winnen voor bedrijven en partikulieren.

Wedstrijd voor ontwikkelaars, studenten, designers, ingenieurs…
Sluiting inzendingen 31 mei. Door het vrijkomen van Open Data worden steeds meer interessante apps mogelijk in je directe omgeving. Heb je een idee voor een geweldige app of heb je al een app gemaakt? Doe dan mee met de wedstrijd Apps voor Eindhoven Challenge! Er zijn leuke geldprijzen te winnen voor bedrijven en partikulieren. Een werkend prototype is wat je nodig hebt, lees de voorwaarden hier. Zend de app wel in vóór 1 juni!
Er komen nog steeds nieuwe Open Data beschikbaar die gebruikt kunnen worden voor de App, volg het op de pagina Data aanbod Eindhoven. Wil je andere data uit Eindhoven gebruiken? Vraag het aan de eigenaar of vertel het ons.
Lees verder over de Wedstrijd – Spelregels – Prijzen – Jury – Datasets op http://www.openeindhoven.nl

5 reacties

 • psimons

  Open
  Mijn ervaring met de Open projecten is, dat geld schijnbaar belangrijker is dan kwaliteit. Dat maakt het allemaal veel minder interessant.

  • rienvalk

   Welke ervaring?
   Je hebt ons nieuwsgierig gemaakt. Deel je ervaring hier eens met ons.
   Waarom was geld “schijnbaar” belangrijker?
   Ben je ook bezig geweest met het ontwikkelen van een app(licatie)?
   Wat vind je zelf van het gebruik van openbaar beschikbare gegevens?

 • rienvalk

  Apps = aplicaties
  Voor de iPhonegebruiker behoeft apps geen uitleg maar of dat voor iedereen het geval is? Beste lezers laat eens weten of de uitdrukking apps voor jullie ook nog onbekend was/is.

  Het gaat dus om het ontwikkelen van applicaties waarbij beschikbaar gestelde gegevens (open data) op een bruikbare manier gepresenteerd kunnen worden. Het lijkt me leuk als we hier in onze regio een voortrekkersrol kunnen vervullen met het ontsluiten van gegevens die voor ons interessant zijn.

  Kan iemand mij vertellen of dit soort apps alleen voor de iPhone/iPad ontwikkeld worden of dat ze ook onafhankelijk van het besturingssysteem gewoon op elke computer te gebruiken zijn?

  Meer uitleg over open data vind je hier: [url=http://www.frankwatching.com/archive/2010/09/29/open-data-ja-natuurlijk-maar-hoe-picnic-2010/]open-data-ja-natuurlijk-maar-hoe-picnic-2010[/url]

  • gouddelver

   Bedankt voor de introductie
   Wanneer je als gepensioneerde buiten het bedrijfsleven – met zijn innovaties en bijscholingen – komt te staan, raak je niet meer automatisch vertrouwd met nieuwe technologische ontwikkelingen. Hoewel ik bij het woord ‘applicaties’ onmiddellijk besef dat het hier gaat om nieuwe ’toepassingen’, was mij nog niet bekend wat precies met ‘apps’ bedoeld wordt. Maar dank zij bovenstaande korte introductie en de site waarnaar verwezen werd, denk ik nu te weten waar het over gaat: handige manieren om open databestanden niet alleen te kunnen downloaden en lezen – wat al een hele tijd mogelijk is – maar ze te kunnen bewerken en opnemen in nieuwe bestanden, bedoeld om specifieke vragen te beantwoorden.

   • rienvalk

    App garageband
    [img=]http://www.dse.nl/~nieuws/pics/garageb.jpg[/img]
    Het gaat bij apps niet alleen over open data maar ook over andere toepassingen die op de iPhone, iPad of ander tablet computers gebruikt kunnen worden deze [url=http://www.apple.com/nl/ipad/from-the-app-store/garageband.html]garageband[/url] is er zo een voor de muziekliefhebbers die wat willen spelen of zelfs willen componeren op hun iPad. Wel wat vreemd als je iemand ziet drummen of gitaar spelen door met zijn vingers te tikken op het iPad scherm 🙂

    Die garageband app kost € 3,99 en is een van de 65000 apps die Apple gratis of tegen betaling in de aanbieding heeft. Nu is er bij die apps wel aardig wat kaf onder het koren maar een flink aantal zijn de moeite waard. Iedereen kan zo’n app ontwikkelen en bij Apple aanbieden die bepaald dan of die in de App Store wordt aangeboden je kunt er “rijk” mee worden heb ik begrepen als je een goed app programmeert. Apple krijgt daar dan ook een een deel van.

    Heeft er iemand in onze regio al een app geprogrammeerd?