Meer ratten door zelf wegbrengen restafval?

Laatst op het nieuws gezien de proef van diverse gemeenten om het restant van het restafval door de inwoners zelf te laten wegbrengen. Waar zijn ze mee bezig? Investeren in nieuwe inleverpunten, het personeel op straat, de ratten krijgen vrij spel. Hoe breng je het weg? Met de auto? Met de fiets als je geen auto hebt, lopend met zo’n vieze zak?

Laatst op het nieuws gezien de proef van diverse gemeenten om het restant van het restafval door de inwoners zelf te laten wegbrengen. Waar zijn ze mee bezig? Investeren in nieuwe inleverpunten, het personeel op straat, de ratten krijgen vrij spel. Hoe breng je het weg? Met de auto? Met de fiets als je geen auto hebt, lopend met zo’n vieze zak? Dan maar een extra plastic zak er omheen. Oh, nee, dat moet ook gescheiden worden.
Ik begrijp het niet.
Misschien hier in Eindhoven een derde kliko erbij? Misschien kan iemand me het uitleggen?

Krijgen we verlaging van de belasting hiervoor?

Ellen46

Een reactie

 • polleke

  Hete soep
  Het zou wel handig zijn geweest als je de link van het bericht dat je had gelezen er bij had gezet, nu moest ik gaan zoeken.

  http://nos.nl/artikel/2032319-omgekeerd-inzamelen-of-gedwongen-scheiden.html

  Het doel is duidelijk: gemeenten willen dat er meer gescheiden wordt aan de bron, en ze willen dit bereiken door een drempel op te werpen doordat je zelf je restafval weg moet brengen. Gescheiden afval wordt immers wel thuis opgehaald.
  Een aantal bedenkingen van mijn zijde:

  * De term “restafval” vind ik een eufemisme, bedacht door reclamemakers en afvalinzamelaars. Zo rijdt er ook een afvalinzamelaar in onze regio rond met de slogan “afval bestaat niet”. Dank je de koekoek! Het meeste afval aan huis is nog steeds “rest”afval, ook al scheid je het nog zo fanatiek. Dit wordt gestort of verbrand. Het voorvoegsel “rest” is te idealistisch.

  * In navolging op het vorige: dat worden dan flinke hoeveelheden die je weg moet brengen. Te onpraktisch.

  * Veel mensen zullen dit met de auto doen. Immers, veel mensen gaan ook met de auto naar de wijksuper die 1 km verderop ligt. En met een vuilnisbak of -zak ga je niet op de fiets slepen. te milieuverontreinigend.

  * Om de doelstelling te halen dat iedereen binnen een straal van 350meter een inzamelpunt moet hebben (zie artikel NOS), moet de gemeente flink investeren in ondergrondse vuilcontainers. Te Kostbaar.

  Denk dus maar niet dat de belasting zomaar omlaag gaat…

  Voorlopig zie ik het nog niet zo gebeuren – de soep wordt niet zo heet gegeten. En gezien de volksopstand die dit al teweeg heeft gebracht, zullen de meeste gemeenten nog wel om de hete brij heen blijven draaien.