Mary-Ann Schreurs opent de jaarlijkse Overzichtstentoonstelling van de B.K.T. : KERAMIEK 2012

bereid gevonden te hebben deze opening te verrichten.


bereid gevonden te hebben deze opening te verrichten.


De Vereniging
De BKT, zoals die er nu uitziet, heeft zich sinds haar oprichting in 1980 (jaar van inschrijving K.v.K.) ontwikkelt als een vereniging die zich kan meten aan het niveau van de professionele keramist. De vereniging anno 2012 telt zo’n 138 leden. Deze zijn verdeeld over 10 groepen waarvan op dinsdag een kindergroep. Deze groepen zijn verspreid over een week onder deskundige leiding van gediplomeerde vakdocenten met keramiek bezig.
Wegens enorme belangstelling is sinds kort gestart met een groep op vrijdagochtend.
De BKT mag zich zeker tot de grotere groepen van kunstbeoefenaars rekenen. De BKT streeft ernaar om nieuwe, vooral jongere leden binnen haar gelederen te krijgen. In de aanwas van nieuwe leden is deze trend al voorzichtig te zien.
Keramisten zijn niet per definitie saaie oudere mensen. Juist de jongeren kunnen een positief creatieve invloed hebben op de andere leden van de vereniging. Vanuit deze gedachte zal bij voldoende aanmeldingen ook dit jaar weer gestart worden met een KinderAtelier voor kinderen van 5 t/m 12 jaar


Workshops
De leden, ieder met een eigen creatieve historie variƫrende van keukentafel tot eigen atelier kunnen zich extra bekwamen in het ambacht van keramist door het volgen van workshops en het deelnemen aan excursies.
Het in eigen beheer organiseren van deze workshops waaronder het boetseren volgens levend model en het maken van gietmallen zijn goede voorbeelden van de mogelijkheden die wij aanbieden. Zeer de moeite waard zijn bijvoorbeeld de draaimarathon en de zomercursus. Ook niet leden kunnen hieraan deelnemen. Zie onze website www.bkt.dse.nl


Keramiek in al haar facetten is tijdens de expositie op zaterdag 28 januari 2012 (11:00 uur opening door Mary-Ann Schreurs) en zondag 29 januari te zien in het atelier. Handvormen en draaien (demonstratie). Sculpturen, figuratieve- en non-figuratieve en experimentele kunst kom je er tegen.

Tijdens deze jaarlijkse overzichtsexpositie die gehouden wordt in het atelier aan de Lindelaan 1b in Eindhoven is er de gelegenheid om zelf met klei aan de gang te gaan. Wil je een keer draaien? Of lijkt het handvormen je wel iets? Je krijgt nu de kans om uit te proberen of het werken met het oermateriaal klei iets voor jou is. Uiteraard onder deskundige leiding van een van onze docenten die graag je vragen beantwoorden.


Laat je inspireren en word lid. Schrijf je in via de website www.bkt.dse.nl. Hier kan je ook een berichtje achterlaten in het gastenboek. Wil je nog geen lid worden maar wel deelnemen aan een van de workshops? Dat kan. Kijk even op de website voor nadere informatie.
Tijdens een kop koffie, u aangeboden door de BKT, kunt u verschillende kunstenaars aanspreken. De ideale manier om wat meer te weten te komen over het fascinerende oermateriaal dat klei heet.