Maak je eigen klimaatfilm


Al Gore en Leonardo di Caprio gingen je al voor. Maak nu je eigen film over het klimaat.
Grijp nu je kans en doe mee met de wedstrijd “Maak je eigen klimaatfilm”. Film jouw visie op het klimaat en maak kans op te gekke prijzen. Inzenden kan tot en met 16 mei.


Al Gore en Leonardo di Caprio gingen je al voor. Maak nu je eigen film over het klimaat.
Grijp nu je kans en doe mee met de wedstrijd “Maak je eigen klimaatfilm”. Film jouw visie op het klimaat en maak kans op te gekke prijzen. Inzenden kan tot en met 16 mei. 25 finalisten gaan door naar de landelijke finale op 11 juni waar de vakjury de beste film kiest. De vakjury bestaat uit Marcel van der Steen (presentator LLinke Soep TV en LLinke Soep Radio), Mattijs van Mansfeld (leraar van het jaar), Marieke van Zalk (Klimaatprogramma Wereld Natuur Fonds) en Maayke Damen (jongerenvertegenwoordiger naar de Verenigde Naties). De uitreiking wordt gepresenteerd en muzikaal afgesloten door 3FM DJ Michiel Veenstra.

De wedstrijd
De wedstrijd is nu al een succes, want er zijn al ruim 50 films ingezonden. Meedoen kan nog nog tot en met 16 mei: maak een kort filmpje van maximaal 5 minuten over het klimaat en stuur hem in naar www.maakjeeigenklimaatfilm.nl. De beste 25 filmpjes gaan door naar de finale. Op 20 mei worden deze finalisten bekend gemaakt.

Finale
Je maakt twee keer kans om te winnen: de vakjury kiest een winnaar , maar ook het publiek. Promoot jouw film en laat klasgenoten, vrienden en familie stemmen op jouw film. De prijsuitreiking wordt gehouden in het auditorium van de Rabobank in Utrecht. 3FM DJ Michiel Veenstra zorgt ervoor dat de uitreiking een knalfeest wordt. Dit wil je niet missen!

Check de prijzen!
Altijd al een Johnny Loco Breeze fiets willen hebben? Of een solar Eco-drive heren- of dameshorloge of de A-Solar Multibackpack waar je onderweg al je apparatuur mee kunt opladen? Pak je camera en doe mee.

De wedstrijd is een initiatief van Leren voor Duurzame Ontwikkeling (LvDO), Rabobank en Kennisnet. Kijk voor meer informatie, ingezonden films en wedstrijdregels over de wedstrijd op www.maakjeeigenklimaatfilm.nl

2 comments

 • henkdaalder

  alleen voor middelbare scholieren
  VMBO, Havo, VWO of MBO
  Natuurlijk mogen ouders helpen, als coach

  • matla

   Leren voor duurzaamheid
   Ik denk hier vooral ook aan docenten, die wel doelstellingen aangereikt door het SLO, zullen moeten bereiken, maar dit zullen moeten organiseren binnen bestaande vakgebieden, zoals biologie ed. De docent als coach, ook een idee?